I spaltene er det blitt skrevet mye om 37-årige Arild Heitmann og måten som han dominerer fotballkamper på for Skånland denne sesongen. Selv om han er garvet i gamet som Skånland-spiller gjennom de fleste av de siste 21 sesongene, har han sjelden vist så stabile takter som han faktisk har gjort under årets sesong. Og da det var duket for årets siste vårkamp på Evenskjer kunstgress, så ikke Heitmann noen grunn til å by hjemmelaget på en ny dose med festfotball.

– Jeg synes fotball er artigere enn på lenge. Så føler jeg meg også lettere i beina enn på lenge, sier veteranen.

Lekte med Mjølner

Heller ikke da skånlendingene mønstret sitt mannskap sørget banens eldstemann for å vise hva som bor i han. Et variert utvalg av tekniske godbiter ble presentert for de frammøtte. I tillegg hadde han ladet skuddfoten så til de grader foran møtet med narvikværingene. Dagens første scoring - som til slutt kunne ha gitt han et velfortjent hat-trick - var også det flotteste. Midt i første omgang dro Heitmann til fra 25 meter. Ballen deiset i krysstanga, slo ned godt innenfor streken, og skrudde sprettende ut i armene på keeperen. Det fikk ingen i dommertrioen med seg. Derfor ble det ikke blåst for scoring her. Men i slutten av første omgang røk fortet for Narvik-laget. Da fikk endelig dagens desiderte ener på banen med seg dommeren på at ballen ble fyrt i garnet. Etter sidebytte fortsatte stormløpet mot Mjølner-rekruttenes mål, hvor det til slutt lyktes Heitmann å avslutte et fantastisk flott småspill med å doble hjemmelagets ledelse. Likevel hadde spillere som publikum all grunn til å rive seg i håret over at laget ikke klarte å score flere mål i dette oppgjøret. Da Vitor Dos Santos sørget for å redusere på overtid på Narvik-lagets eneste sjanse i omgangen, endte man opp med et sluttresultat som ga et helt feil bilde av kampen.

– Det var jo power play i 90 minutter, sier Heitmann.

Treningskultur

Han mener at noe av grunnlaget bak årets suksess er at det for første gang på lenge har blitt tatt tak i ting som tidligere har blitt overlatt til tilfeldighetene.

– Tidligere sesonger har jeg gått rundt og irritert meg over småting som jeg ikke har vært helt fornøyd med. I år er saken en helt annen. For første gang på ti år kan jeg si at vi er et lag med stor L. Det har blitt skapt en ordentlig treningskultur i klubben. Det gir utslag på humør og positivitet, sier Heitmann.

– Har du slått helt fra deg å spille fotball på et høyere nivå?

– Ja. Det er ikke det som driver meg lenger. Derimot er det jo fantastisk gledelig å se at det kommer opp mange unge som banker på døra. Slike ting er faktisk mye viktigere for meg enn selvrealisering. Og det er virkelig bra at det er mange som er klar til å utfordre om plasser på a-laget, sier Heitmann.

Tilbake på lånt tid?

Heitmann var ikke alene om å briljere på et godt Skånland-lag. Håkon Norberg var igjen tilbake etter at vårsesongen var unnagjort med Burfjord. Da var et sommerlån til moderklubben igjen på trappene. Han kunne derfor bekle en for han uvanlig midtstopperposisjon på dagens lag. Det hadde ingen betydning for at han skulle framstå som en av banens beste spillere.

– Foreløpig er det et utlån som er strukket til en måned. Så får vi se. Jeg tror at jeg skal rekke å spille tre kamper for klubben før kursen settes mot Tromsø igjen, sier Norberg om utlånet.