Hjemmelaget slo tilbake etter tapet for Mjølners b-lag, og vant vant 6-0 over Grovfjord i tirsdagens 4.-divisjonskamp på Harstad stadion.

Skadetrøbbel

Gjestene stilte uten en rekke sentrale spillere, som var ute enten med suspensjoner eller skader. Både Peder Molund og Mathias Lundberg måtte ut før halvtimen var spilt tirsdag. Etter hvert oppsto en tredje skade. Grovfjord hadde ikke flere å sette inn, og den som hadde minst vondt måtte snøre på seg skoene igjen. I spøkefull tone spurte trener Hege Christensen om hun kunne få lov til å ta plass på banen.

HIL ledet 2-0 til pause etter straffescoring av kaptein Edvard Wullf Iversen og en flott prestasjon av Birk Berg-Johansen bare 40 sekunder senere. Grovfjord hadde to-tre gode oppløp i første omgang, og ble nok snytt for et straffespark for holding i feltet.  Det hadde ikke vært noe å si om gjestene hadde sprukket nullen for HIL til pause.

Fornøyd

Andre omgang begynte litt i samme spor, men HIL gjorde kort prosess da Grovfjord ikke lenger klarte å henge med fra timen var spilt. Til slutt ble det hele 8-0.

HIL-trener Rune Olsen håper spillerne lærer av de siste to kampene sett under ett.

– I den siste halvtimen var det voldsom innsats, vilje og tæl. Den var veldig bra, sier han.

– Grovfjord var ikke noe dårligere enn det Mjølner-laget vi tapte for sist. Det går på innstillingen til den enkelte, som var en helt annen i denne kampen enn i forrige uke. Nå mobiliserte vi og vant stort - trass i at vi hadde et sterkere lag sist, sier Olsen.

HIL er på andreplass i 4.-divisjonsavdelingen for Hålogaland med 13 poeng - to bak serieleder Morild. Grovfjord er tabelljumbo, og har kun ett poeng etter seks serierunder.

BYTTER: Grovfjord-trener Hege Christensen gir instruksjoner til innbytter Elias Bjørnå. Grovfjord hadde liten tropp. Etter hvert måtte skadde spillere tilbake på banen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
SCORET: Osayd Turkman innledet scoringsballet i andre omgang. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø