Tjeldsund: For første gang har den framgangsrike klubben i Ramsund hatt besøk av en landslagstrener. Gianpaolo Calajo bor i Italia, men er ansvarlig for de som representerer Norge innen pointfight.Calejo er ingen hvem som helst. Han driver egen klubb i Palermo som er en av de beste i Italia. Fere av juniorene er på topp internasjonalt nivå, og klubben har mange verdensmestere og EM-vinnere. Calajo har selv vært verdensmester i pointfighting.

I Tjeldsundhallen og trente han barnepartiet, fightergruppa, ungdom og voksne.

– Det er ungdom i gruppa som har muligheter til å bli meget gode - og kanskje aller best. Dette sier jeg fordi jeg har sett svært mange utøvere, og kan kickboksing, sier Calajo.

– De må ville det, trene hardt, og reise mye. Det er noen av mine tips. Det nyter ikke å sparre kun med de fra egen klubb, tilslutt kjenner du mønsteret deres. Juniorer bør gå mot mange forskjellige.

Den sjansen kan de mest interesserte få ved å reise til Palermo. Calajo inviterte utøverne fra Tjeldsund til sin hjemby for å trene der.

Han hadde innspill til utøverne som er gamle nok til å vite at de ønsker å satse.

– Du har kort tid i en kamp på å reflektere over hvorfor du ble truffet, du må lese motstanderen hurtig. Du må være så interessert at du vet hvem som vant sist VM i vektklassene, og du bør studere gode utøvere på YouTube, sier han.

TEKNIKK: Gianpaolo Calajo forklarer hva og hvorfor en teknikk bør benyttes fremfor en annen. Foto: privat
SPARRING: Sturla Magnusson sparrer med landslagstreneren, mens andre barn følger med fra mattekanten. Foto: privat