Det sier mannen som etter denne sesongen kan se tilbake på tre sesonger på 2.-divisjonsnivået. Den første som 17-åring med Medkila i 2014. Siden den gangen har Torblå etablert seg på et HIL-lag som i fjor var nedrykkstippet av de fleste forståsegpåere. Da overrasket laget med å sørge for å være den store formbomben i divisjonen på høstparten. Da ble resultatet til slutt en åttendeplass i divisjonen.

– Da hadde vi vel om mulig en enda svakere start enn hittil denne sesongen. Men på samme vis som i fjor så er vi nødt til å levere en høst som står i stil med fjoråret. Må lenge vi får skadelista tømt, så mener jeg at det absolutt skal være mulig, mener Torblå.

Forsvarsslurv

Med sine fem poeng hittil denne vårsesongen mener Torblå at det er en hovedgrunn til at HIL per dags dato sliter i bunnen av årets 2.-divisjonsavdeling.

– Vi står oppført med noen knepne tap hittil denne sesongen. Mange av baklengsmålene har kommet som en følge av slurvete forsvarsspill i egen boks. Markeringsspillet har vært for svakt. Det som er bra opp i det hele er at dette skal være mulig å forbedre med relativt enkle grep, mener Torblå.

Han mener likevel at laget er godt nok til å levere en solid innsats.

– Om vi klarer å mønstre en mer eller mindre skadefri tropp, så vil det være såpass med potensial i laget til at vi burde ha mulighet til å berge plassen, sier Torblå, og utdyper:

– Vi har ikke klart å utvikle vårt eget spill skikkelig til nå denne våren. Det var vi derimot ganske gode på i fjor. Derfor er det ikke

Backplass

Han er også kritisk til sin egen innsats i vårens kamper.

– Det har gått tregt for meg i starten. Jeg har ikke fått vist meg fram på den måten jeg selv ønsker. I tillegg til å være back, så har jeg også spilt flanke på midtbanen. Men det er på backen jeg selv mener at jeg legger ned de beste innsatsene. Her mener jeg selv at jeg legger ned de beste innsatsene. Kvalitetene mine som rettvendt og offensiv back kommer mest til rette her. Derfor håper jeg jo også personlig på at det er her det finnes plass for meg, sier Torblå.

Nå er han klar for neste utyfordring for laget. Kursen settes mot Østlandet og en tøff dyst mot Follo.

– Det er en av årets tøffeste bortekamper som skal spilles på gress. Det gir nok motstanderne våre en fordel. Men vi stiller til kamp med et ungt mannskap. Verken Runar Normann, Thomas Bergland eller Thomas Skoglund Windstad er aktuell Heller ikke Markus Ursin Ingebrigtsen er med, men Mathias Nicolaisen har smerter i foten, og er usikker som en følge av det. Ellers er vi klare for å krige, og skal gjøre vårt for at vi kommer fra kampen med poeng, sier Torblå.