Onsdagens 4.-divisjonskamp ga 2-1-seier for vertene over Landsås. Det betyr at Kvæfjord har unngått tap på hjemmebane i over ett år når Grovfjord kommer på besøk 9. juni. Siste nederlag hjemme på Borkenes kom mot Grytøy 1. juni i fjor.

Tre redninger

Målvakt Christoffer Reyes var ikke med den gang, men var i høyeste grad tilstedeværende onsdag. På tampen av kampen vartet han opp med tre viktige redninger - to av disse på overtid. Lagkamerater stormet til for å gratulere Reyes da dommeren blåste sluttsignal nesten seks minutter på overtid.

– Det var utrolig jevnt. Landsås trykket oss på slutten, men vi holdt i tømmene og holdt ut mot erkerivalen vår. Utrolig deilig å slå Landsås på vår hjemmebane, sier Reyes.

37 sekunder

Scoringene ble unnagjort i første halvdel av første omgang. Kvæfjords Ruben Andersen hadde det travelt med å markere seg. Han raidet venstresiden og ga blåtrøyene ledelsen etter bare 37 sekunder. Martin Pettersen la på til 2-0 fra straffemerket i det 18. minutt etter Håvard Isaksens unødvendige felling av Børge Finsæther.

Thomas Hansen reduserte fem minutter senere for Landsås. Flere mål ble det ikke. Landsås var klart nærmest med tverrliggerskudd, ei annullering og en ball til over målstreken tidels sekunder etter at spillet var stoppet - begge gangene for offside. På tampene var trykket stort mot målet til Reyes.

- Deilig

– De presset vanvittig. Vi fikk noen overganger, men de kjørte kampen, sier målvakten.

Han ble helten denne onsdagskvelden i Kvæfjord.

– Deilig å få være med på å bidra, både for egen del og for et godt resultat for laget, sier Reyes.

For Kvæfjord var også midtstopper Fredrik Jenssen god å ha. Han ryddet opp i det meste, spesielt etter at makker Lars Vebostad måtte gi seg med skade. På midtbanen regjerte kaptein Jim-Roger Olsen i duellspillet, og ved siden av seg hadde han raske og tekniske James Babu, som Landsås aldri klarte å få tak på.

Likevel var det en kamp Landsås-gutta nok føler burde gitt laget minst ett poeng, kanskje alle tre. Gjestene ble litt for angrepshissige, og løp i offside og spolerte det som kunne gitt enda flere store sjanser med litt mer ro i nest siste og siste trekk.

Fakta:

Kvæfjord-Landsås 2-1 (2-1)

Borkenes kunstgress, 4.-divisjon Hålogaland, onsdag

Mål: 1-0 Ruben Andersen (1), 2-0 Martin Pettersen (str. 18), 2-1 Thomas Hansen (23)

Gult kort: Ruben Andersen og Jim-Roger Olsen, Kvæfjord. Fredrik Johansen, Landsås

Dommer: Magne Johansen, Kilkameratene

Kvæfjord: Christoffer Reyes - Marius Wikestad Pedersen, Fredrik Jenssen, Lars Vebostad, Ruben Andersen - Henning Johansen, Martin Pettersen, Jim-Roger Olsen, James Babu, Mohammed Samatber Mahdi - Børge Finsæther. Også benyttet: Anders Dalvik, Murtaza Amiri, Halfdan Meyer Hunstad, Ahmed Nuur Salad

Landsås: Lars Robin Johnsen - Mikael Ervik, Fredrik Johansen, Håvard Isaksen, Andreas Ervik - Sverre Johannes Lind, Isak Kulseng Hansen - Fredrik Stenstrøm, Thomas Mikalsen, Krister Skallebø Nilsen - Ole Kristian Frikstad. Også benyttet: Simon Mikkelsen, Jonas Holmen, Michael B. Mikalsen, Kenneth Fredheim

JUBEL: Martin Pettersen blir gratulert av Børge Finsæther etter straffescoringen. Finsæther var den som skaffet straffesparket. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
FREKKIS: Ruben Andersen med en lekker tunnel på Isak Kulseng-Hansen. Andersen scoret etter bare 37 sekunder. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø