FAUSKE: Danielsen Altmann gleder seg til å endelig komme tilbake i langbanebassenget for å vise hva hun har inne på det nåværende tidspunktet. Det er noe som Harstad Svømmeklubbs fremste utøver gjennom tidene ser veldig fram imot.

– Det er jo et stort stevne med hundrevis av utøvere fra mange nasjoner på startstreken. Jeg gleder meg til at det skal være mulig å levere en god prestasjon i løpet av helga, sier Danielsen Altmann om konkurransene hvor hun skal i bassenget fredag, lørdag og søndag.

Hun legger også i fra seg tallene som kan føre henne til Brasil med norsk flagg på badehetta.

– Kravene er ikke noe som jeg tenker så mye på. Her dreier fokuset mitt seg om å levere en best mulig prestasjon. Tallet som kommer opp på resultattavla etter løpet får være hva det blir. Er jeg fornøyd med prestasjonen min, så er det bra, sier Danielsen Altmann, før hun forklarer videre:

– Dette er fokuset som jeg er nødt til å ha. Ellers er det fare for at man går på en smell hvor man knyter seg fordi spenningsnivået blir for høyt.

19-åringen fra Harstad Svømmeklubb føler at formen er god etter en solid oppladning til langbanestevnet i Bergen.

– Jeg har vel vært sjuk cirka en gang i måneden denne vinteren. Men inn imot stevnet har jeg fått trent godt og sammenhengende i en måned. Og jeg føler også at teknikken har blitt en del bedre siden sist, sier Danielsen Altmann.

Svømmeren starter i bassenget på sin favorittdistanse fredag formiddag. Lørdag formiddag svømmes 50 meter bryst, mens det på ettermiddagen kan bli finale på distansen. Søndag formiddag står forsøket på 200 meter bryst på tapetet. Finalene på 50- og 200 meter bryst svømmes begge søndag ettermiddag.

Danielsen Altmann er for øvrig juniornorgesmester på 100 meter bryst. Hun svømte da inn til personlig bestenotering på distansen med tida 1.10.17. I helga drar for øvrig 10 utøvere fra Harstad Svømmeklubb til Bergen for å delta i storstevnet.