Forrige onsdag kunne klubbens trenere endelig gi grønt lys. Da hadde vinteren trukket seg såpass tilbake fra deres idrettsanlegg på Blåbærhaugen. Etter en lang vinter så kunne de endelig slå seg løs i sitt eget anlegg denne ettermiddagen.

– Vi er fornøyde med å være tilbake på vår egen hjemmebane etter en lang vinter. Den har vi brukt godt med gymsaltreninger innendørs på Heggen. Da det ble bart på grusbanen nede på Stangnes for noen uker siden startet vi så smått opp med trening på sykkelen her nede. Her har vi hatt fokus på å lære i fra oss ulike teknikker som kan tas i bruk på sykkelen. Men nå er både vi og barna klar for å endelig kunne boltre seg i sitt eget anlegg. Det satte de tydelig stor pris på, sier Stian Kristoffer Evensen.

Satsingsområde

De unge og entusiastiske syklistene - som var rundt 60 i tallet - viste tydelig at de har sett fram til å kunne prøve seg der hvor terrengsykkelen kommer aller best til sin rett.

– Det er tydelig at mange setter pris på å sykle i løypene våre. Likevel er det fortsatt plass til at flere unge kan oppdage denne idretten. Vi har 12 trenere i klubben som skal gjøre sitt for å ivareta de yngstes utvikling. Derfor har vi fortsatt kapasitet til å ta imot en langt flere barn og unge enn vi faktisk gjør i dag, sier Evensen, flankert av en gjeng med smilende barn.

Han understreker også at det er breddeaspektet blant klubbens unge talenter som nå har et stort og viktig fokus hos Harstad Cykleklubb.

– Vi har styrevedtak på at det årlig settes av et sekssifret beløp fra klubbens side som er øremerket til aktivitet hos vår breddeavdeling. Noe av pengene brukes blant annet den kommende helga. Da setter vi kursen for vår årlige tur til Sandsøya. I tillegg til at turen har et solid sosialt aspekt, er forholdene fantastisk for å utøve den sportslige delen av vår virksomhet. Sandsøya har flotte muligheter for sykling med sine slake fjell. Derfor har dette blitt en tradisjon som alltid har hat t god oppslutning fra våre utøvere, sier Evensen.

Nasjonal standard

Samtidig foregår også utviklingen av det som skal bli ei rundbaneløype på Blåbærhaugen som ifølge sykkelklubben vil bli en attraksjon i en by som Harstad.

– Per nå mangler vi 700 meter for at vår løype skal være den sykkelarenaen som vi har jobbet hardt for å få til. Det er vi i dialog med Harstad kommune for å få til. Samarbeidet her er vi veldig godt fornøyde med. Kommunens representanter virker å forstå vår intensjon med løyper. Samtidig er det nytt i nasjonal sammenheng at områder blir avsatt til sykkel, sier Evensen.

Han tror også på at løypa vil vekke stor oppmerksomhet på nasjonal plan.

– Jeg har sett mange terrengløyper på nasjonalt nivå. Vår løype vil på ingen måte stå tilbake for noe av det som jeg har sett til nå. Likevel er det fortsatt en stund til vi kan kalle vår løype for fullverdig. Vi kan tidligst arrangere konkurranser som eksempelvis norgescupritt neste sesong, sier Evensen.

FART: Ingvald Olsen prøver seg i ett av terrengløypas brattere partier. Foto: Ivar Hjelvik