Harstad Sparebanks ildsjelpris innen idrett - i samarbeid med Harstad Tidende - skal deles ut for femte gang.

Juryen ønsker at du som leser av Harstad Tidende og ht.no skal fortelle oss hvem som fortjener å vinne ildsjelprisen.

25.000 kroner

Årets jury består av kunderådgiver Line Isaksen i Harstad Sparebank, sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende og mangeårig idrettsleder Kjell Arvid Andersen.

– Send inn forslag innen 29. mai på kandidater, og gi en begrunnelsen for hvorfor nettopp din kandidat bør vinne, oppfordrer juryens medlemmer.

– Med bakgrunn i forslagene, vil juryen velge ut finalister, som avisens lesere kan stemme på. Den som får flest stemmer, får premien på totalt 25.000 kroner, hvor 20.000 kroner skal gis videre til et idrettsformål, opplyser juryen.

Det er med andre ord du som leser som både nominerer og til sist bestemmer hvem som skal vinne. Sistnevnte vil skje gjennom ei sms-avstemming parallelt med presentasjon av kandidatene.

Prisen deles ut 9. juni under bankens gavearrangement i kulturhusets lillesal. Der vil idrettsbevegelsen være til stede, og alle finalistene blir spesielt inviterte.

Uselvisk

– Vi er på jakt etter den genuint opptatte ildsjelen, som uselvisk gjør en fantastisk innsats for sitt idrettslag eller en individuell utøver. Dette er ikke prisen for den som tjener gode penger på å trene lag, ei heller for den som er ansatt for å gjøre en jobb i et idrettslag eller i en organisasjon, understreker juryen.

Gode eksempler på slike personer er de tidligere vinnerne. Prisen ble første gang tildelt i 2012, og gikk den gang til ekteparet Anne Kristiansen og Tor Charles Holmgren i IK Hind. I de påfølgende årene har Gunnar Johansen i Grovfjord IL, Rolf Hall i Harstad Turnforening og Ronald Nilssen i Medkila IL vunnet.

NB! Tidligere finalister, som ikke har nådd opp, kan foreslås på nytt.

Kandidatene i 2014 kan du lese om her. De var:

Rolf Hall

Rolf Markussen

Monica Lindstrøm

Jan Erik Reinås

Kandidatene i 2015 kan du lese om her. De var:

Svein Rist

Ronald Nilssen

Tormod Johnsen

Ole-Johan Rasmussen

Yngve Lange

Fakta Ildsjelprisen 2016

Harstad Sparebanks ildsjelpris innen idrett - i samarbeid med Harstad Tidende, deles ut hvert år. Prisen er på 20.000 kroner, som skal gis videre til et idrettsformål. I tillegg får vinneren 5.000 kroner.

Prisen tildeles en enkeltperson/enkeltpersoner, grupper eller foreninger, som har utmerket seg med en ekstraordinær innsats som ildsjel(er) innen idrett i Harstad-regionen.

Slik nominerer du

Send sms med navn og begrunnelse for ditt forslag til nummer 2399 med stikkord HT FORSLAG (eksempel: HT Forslag Hans Hansen, for sitt engasjement for lokalidretten). NB! Ingen avgift ut over kostnadene fra din teleoperatør.

Frist for å nominere er satt til søndag 29. mai.

VINNER 2015: Ronald Nilssen er kjent som ”Mr. Medkila”. 36 år av sine 53 totalt har han viet til klubben, og bare 16 år gammel tok han sitt første verv. Med årene er det blitt mange flere - uten pauser i frivillighetsarbeidet. I 2011 ble han utnevnt til æresmedlem. Foto: Theodor Karlsen
VINNER 2014: Rolf Hall har levd og åndet for turn siden han selv var barn og trente i Harstad Turnforening. Siden han ga seg som aktiv, har Hall vært trener i godt over 40 år og nærmer seg veiledning av tredje generasjons turnbarn. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø¶
VINNER 2013: Gunnar Johansen har vært en bauta i Grovfjord IL i over 50 år, og har hatt et brennende engasjement både for ski og fotball både som styreleder og i andre verv. I 40 år var han fast speaker på a-lagets kamper. Foto: Andreas Isachsen
VINNERE 2012: Ekteparet Tor Charles Holmgren og Anne Kristiansen har stått på for friidrett og IK Hind. Holmgren har vært i klubbens styre og stell siden 1986/87. Fortsatt er de aktive og lørdag er de med på å arrangere Hålogalandsstafetten. Foto: Tina Eilertsen