18. mai møtes Liverpool og Sevilla på St. Jakob-Park i Basel for å bestemme hvem som vinner Europacupen. Frode Skarsem er blant de mange Liverpool-supporterne som er gira. For å skape best mulig ramme rundt arrangementet vil han, som i 2005 og 2007, samle fansen til fotballfest i Nordic Hall.

Spesielt i år 2005, da Liverpool snudde tap til seier, ga kjempestemning som Skarsem håper man kan gjenskape også i denne gangen.

- Men nå tenker jeg at vi må kunne gi noe mer enn å bare skru på TVen og la folk se på kampen. Vi jobber med å ha et ekspertpanel med Per-Ivar Staberg i spissen. Han skal også holde et foredrag før kampen. Det blir med en god porsjon humor om hvordan middelmådigheter kan skinne - alt hentet fra fotballen selvfølgelig.

Staberg var i sin tid sportslig leder i HIL, og har i tillegg vært dommer på toppnivå flere steder. Også i utlandet.

- Vi skal prøve å finne andre til ekspertpanelet som kan uttale seg om spansk fotball samt en nøytral ekspert, sier Skarsem. Han er konferansier for arrangementet sammen med Ronny Fyhn Hansen.

Det blir store muligheter for uttalelser fra panelet på grunn av de lange reklamepausene som er på TV-kanalen Max, sier arrangøren.

Skarsem legger ikke skjul på at dette er en viktig kamp, selv om det "bare" er europacuptittelen det står om.

- Vi er sultne på suksess. I potten ligger også plass i Champions league. Hvis vi kommer dit vil spiriten som Klopp gir laget og spillet vi har nå, sikre seier også der.

Overskuddet fra arrangementet går rett til Childrens Burn Care Foundation. Folk bestemmer selv hva de vil betale i inngang.

- En stor takk går til Nordic som lar oss låne lokalet.

Frode Skarsem. Foto: Privat