Kvæfjerdingen var i gang med sin femte sesong for Mjøndalen, som han sluttet seg til etter overgangen fra Bodø/Glimt etter sesongslutt i 2011.

Målvakten har spilt 123 kamper for Mjøndalen, ifølge en oversikt på fotball.no. Den siste var cupoppgjøret mot Asker 27. april hvor Mjøndalen røk ut etter straffesparkavgjørelse.

Forn har kunngjort beslutningen på sin egen facebookside.

- Jeg har i dag valgt å legge opp som fotballspiller. Grunnen til det, er at jeg rett og slett har mistet lysten og motivasjonen til å gjøre det som kreves for å spille på høyt nivå, skriver Forn.

Den opprinnelige Kvæfjord-spilleren, som slo gjennom på seniornivå som sisteskanse for Harstad IL i 2.-divisjon, bekrefter i en uttalelse til Harstad Tidende at han har skrevet innlegget og at det er reelt.

- Jeg har tenkt på å gi meg siden cupkampen mot Holmen (14. april, vår anm.). Mandag satte jeg meg ned sammen med folk i Mjøndalen, og vi ble enige om at nå er det slutt. Timingen er ikke den beste, men klubben har forståelse for at jeg ikke er typen som gjør noe halvveis. Jeg orker faktisk ikke satse og gi full gass lenger, sier Forn.

En takknemlig Forn kan se tilbake på en innholdsrik karriere, som virkelig skjøt fart da han kom til Mjøndalen. I 2014 var han sentral da Mjøndalen sikret opprykk til eliteserien via kvalifisering.

Han ble samme høst nominert til idrettsprisen i Harstad og omegn.

I eliteserien havnet Forn etter hvert på benken etter flere kamper med uheldige baklengsmål.

- Jeg er ydmyk og stolg over alt jeg har vært med på, alle opplevelsene, alle menneskene jeg har møtt, og ikke minst eventyret med Mjøndalen, skriver Forn.

- Jeg vil takke alle medspillere opp gjennom årene, og spesielt alle menneskene i og rundt Mjøndalen, som er blitt som en familie. Dette er ei tid jeg vil se tilbake på både med stolthet og glede, men nå er jeg klar for nye utfordringer og nye veivalg. Kursen er staket ut, det er bare å kaste loss, melder Forn, uten å gå nærmere inn på hva han skal gjøre videre.

- Takk for alt som fotballen har gitt meg, og takk for meg. Innsats, lagånd og kameratskap går foran alt, skriver Forn, og avslutter kunngjøringen slik:

- Heida Mjøndalen!!!

HARMONI: De har et avslappet forhold til fotball. Ivar Andreas Forn og samboer Therese Sandvik sammen med familiehunden hjemme på Grünerløkka i Oslo. Foto: Ottar Brochs Foto: Ottar Brochs