To minutter før pause brøt jubelen løs blant hele 170 tilskuere på 5.-divisjonskampen mellom Liland og Gratangen mandag kveld. Kirkestuen dro seg rundt på venstrekanten, og skrudde ballen i mål i motsatt kryss.

Se bildeserien over saken (bla med piltastene)

Rett og slett en vakker scoring - Lilands første fulltreffer i seniorfotball noensinne - i den første kampen både for Liland på dette nivået og for 9-erfotball i Hålogaland Fotballkrets.

Skøy med fotball

– Det føles veldig godt, både fordi det er Lilands første scoring, og ikke minst siden det er første gang på mange, mange år at det spilles seniorfotball i kommunen. Med så mange tilskuere til stede, var det gøy selv om kampen ble et slit, sier Kirkestuen.

Liland tapte 2-17 etter 1-7 til pause, men der var underordnet denne kvelden.

– Det viktigtste er at vi er tilbake med seniorfotball, og har samlet et lag med målsetting om å ha det skøy, sier Kirkestuen.

– Hvordan vil Liland gjøre det sportslig sett?

– Det blir sikkert tunge kamper, men vi er en fin gjeng, som ikke skal gi oss, men stå på hele veien, lover han.

- Stort

Styreleder Jan Inge Jakobsen i Liland IF var stolt og koste seg i kveldssola på Høgda idrettsplass.

– For klubben er dette stort. Egentlig hadde vi aldri sett for oss å få til et seniorlag, blant annet med tanke på at kommunen ikke har mer enn 1400 innbyggere. Dette er en historisk fotballkamp både for kommunen og Hålogaland Fotballkrets, sier Jakobsen.

Liland spiller 9-erfotball på hjemmebane, og 11-erfotball på bortebane. Styrelederen synes det er på tide at denne fotballformen blir introdusert lokalt, og håper flere bygder kan komme tilbake med lag for senior allerede neste år. Jakobsen fortviler slik sett ikke over at banen er for liten til å spille med 11 mot 11.

- Det er alltids plass til en større bane, men det har også en økonomisk side. Da vi bestemte oss for kunstgress, prosjekterte vi banen for framtidige behov og skjelet til en stipulert befolkningsutvikling i kommunen. Vi så bare på mulighetene for barn- og ungdomsfotball fordi det var det eneste tilbudet vi hadde. Til denne gruppa trengte vi ikke en større bane. Som sagt så vi ikke for oss at det også skulle være interesse - eller spillere - for et seniorlag, sier Jakobsen.

Rekruttering

Det er over 30 registrerte spillere på seniorlaget. 16 av dem fikk prøve seg mandag kveld. Samtlige spillere enten bor i Evenes eller har oppgav i kommunen, ifølge Jakobsen.

Liland har seks lag i seriespill i år, inkludert seniorene i 5.-divisjon.

- Seniorlaget har betydning også for rekrutteringen nedover i årsklassene. Barna har de voksne som forbilder. Selv om nivået på spillerne kanskje ikke er det høyeste, blir seniorene likevel sett opp til. Derfor er det viktig at de har gode holdninger og er bevisste sitt ansvar overfor barna, sier Jakobsen.

FAKTA

Liland-Gratangen 2-17 (1-7)

Høgda idrettsplass, 5.-divisjon Ofoten/Sør-Troms, mandag

Mål: 0-1 Markus Hoff Svendsen (8), 0-2 Markus Hoff Svendsen (14), 0-3 Eetu Pekkarinen (20), 0-4 Markus Hoff Svendsen (27), 0-5 Andreas Martinsen (33), 0-6 Markus Hoff Svendsen (35), 1-6 Marius Kirkestuen (43), 1-7 Johannes Fagerli Dragøy (45), 2-7 Andreas Yttervik (48), 2-8 Mikkel Tollefsen (59), 2-9 Markus Hoff Svendsen (66), 2-10 Andreas Martinsen (67), 2-11 Markus Hoff Svendsen (80), 2-12 Johannes Fagerli Dragøy (82), 2-13 Markus Hoff Svendsen (85), 2-14 Andreas Martinsen (88), 2-15 Markus Hoff Svendsen (90), 2-16 Markus Hoff Svendsen (90), 2-17 Tor Einar Svendsen (90)

Gult kort: Eirik Sørensen og Knut Markussen, Liland

Dommer: Stig Setså, Beisfjord

Tilskuere: 170

Liland: Marcus Solaas - Eirik Sørensen, Eskil A. Johnsen, Joar A. Bergvik, Svein Solberg - Per-Anders Eltoft Robertsen, Jan Inge Yttervik - Adrian Bergvik Sørensen, Anders Yttervik. Også benyttet: Marius Kirkestuen, Odin Hamnes, Andreas Rørvik Bruun, Knut-Peter Markussen, Julian Fredriksen, Preben Pedersen Jensen, Ove Krister Undheim