Da hun i det 89. minutt av siste seriekamp dukket opp på bakre stolpe og dunket ballen inn i nettmaskene, reddet hun muligheten for videre spill i Toppserien for Medkila. I år har høyrevingen foreløpig notert seg for ett mål. Nå håper Altermark på at flere står for tur når laget setter kursen mot Porsgrunn for å møte Urædd til det som fort kan bli en nøkkelkamp tidlig i sesongen.

– Det ligger sikkert an til et tøft oppgjør. Men samtidig er dette en kamp mot et nyopprykket lag som vi bør slå om vi skal være på dette nivået. Kampen skal spilles og vi er innstilte på å gjøre jobben som kreves for å ta poengene med oss hjem til Harstad sier Altermark.

Forbedringspotensial

Den offensive spilleren sørget for å åpne scoringskontoen for sesongen da Medkila sikret seg sitt hittil eneste poeng mot Røa borte. Nå håper hun at det skal være mulig på nytt å høre nettsus.

– Det hadde vært greit å sette inn nye scoringer. Samtidig er det viktig å påpeke at vi har et forbedringspotensial i det offensive spillet. Det synes jeg gjelder både for meg selv og for laget. Derfor prøver jeg å legge ned egentrening på dette i etterkant av de ordinære treningene.

– Hva trener du på da?

– Det kan eksempelvis dreie seg om å skjære inn i boksen for å avslutte og å være på rett plass i forhold til beregning av løp. Det føler jeg er et viktig arbeid for å forbedre mine offensive ferdigheter, sier Altermark.

Etter fredagens økt, sto hun igjen og terpet på avslutninger etter innlegg fra assistentrener Lasse Øvre.

– Hvilke ambisjoner har du?

– En eller annen gang i framtida skal jeg på landslaget. På kort sikt i Medkila er det å holde på plassen i førsteelleveren og spille fast hver eneste uke, sier Altermark.

Selvtillit

Sist helg yppet Medkila mot mot Norges desidert beste lag, men tapte 2-5 for Lillestrøm. Det mener mange var en god prestasjon.

– Det førte med seg selvtillit, hvor vi viser at vi ikke er alt for langt unna toppnivået i divisjonen, sier Altermark.

Hun understreker også at et sterkere trenerteam har vært viktig i inngangen til sesongen.

– Frank Berntzen har kommet inn og løftet laget med sin dyktighet og sine nye impulser. Samtidig er det også fantastisk å ha Roy Berntsen med seg i trenerteamet. De er helt forskjellige som trenere, men utfyller hverandre veldig godt, sier Altermark

NØKKELKAMP: Ingrid Altermark har troen på at det skal være mulig å hente hjem tre poeng i nøkkelkampen mot nyopprykkede Urædd i Porsgrunn. Foto: Ivar Hjelvik Foto: Ivar Hjelvik