GLADE: Kilkam 06 er fornøyd etter å ha vunnet sin første kamp i turneringen.

Kilkam 05 spilte i Harstad Cup - vårslippet for aldersbestemt fotball - med et lag bestående av spillere født i 2005 og 2006. Hovedsakelig var det spillere 2005. I slutten av en jevn kamp mellom Kilkam og Medkila, scoret Noa.

- Det var morsommere å score for dette Kilkam-laget, siden med- og motspillere er ett år eldre enn meg, sier Noa Trane Paulsen. Han er 06-modell.

Stillingen var 2-2 før Noa scoret og sikret seieren.

- Det var veldig morsomt å score seiersmålet. Jeg ble veldig glad, for jeg har ikke avgjort en kamp helt på slutten før, sier han.

Jevnt oppgjør

Kilkam-spillerne hadde lenge gledet seg til kampen mot Medkila.

- Vi hadde veldig lyst til å vinne den kampen, for vi har tapt så mange kamper tidligere mot Medkila. Jeg trodde ikke at vi skulle vinne, men vi jobbet hardt gjennom hele kampen, og da vant vi, forteller Sverre Johnsen Lindstad.

Kampen mot Medkila var Kilkams første kamp i turneringen.

- Det er artig å få en så god start på turneringen. Det gir oss selvtillit før neste kamp. Jeg hadde ikke forventet å vinne, sier Noa Trane Paulsen.

Kilkam-spillerne har gledet seg til mange jevne oppgjør i Harstad Cup.

- Alle kampene er jevne. På forhånd vet vi aldri hvem som vil vinne, og det er artig, sier Paulsen.

Godt lagspill

Noa mener at det gode lagspillet er årsaken til suksessen.

- Vi spiller godt sammen. Vi sentrer mye, og alle spilte masse i kampen, sier han.

- Vi trener to ganger i uken, og da øver vi mye på pasninger. Vi får brukt mye av det vi har lært i kampene. I dag fikk vi til flere gjennombruddspasninger, og litt dribling. Det har vi øvd på å få til på treningene, sier Håvard Andreas Solstad.

Stor turnering

Harstad Cup er i regi av Landsås i samarbeid med Medkila, og ble arrangert lørdag og søndag. I overkant av 1000 barn og ungdommer, fordelt på 128 lag, spilte 260 kamper på Landsåsbanen, Medkilabanen og fotballhallen i Medkila.

- Å kunne skape aktiviteter for bredden er viktig. Det er fantastisk å se den fotballgleden blant ungene. Dette er den første turneringen utendørs i år, og det gjør at mange lag kommer, sier turneringsansvarlig Steinar Westerås.

- Vi har lag fra Finnsnes, Narvik, Lofoten, Vesterålen, Svolvær, Sortland, Bjerkvik, Ballangen og mange andre steder, sier han.

PUBLIKUM: Magnus Arnesen, Vebjørn Monsen og Isak Jakobsen fra Harstad IL ser sammen på en kamp. Foto: Theodor Karlsen
KONTROLL: Kasper Stokmo, som spiller på Kvæfjord 07, har god kontroll på ballen. Foto: Theodor Karlsen
RASK: Elias Sørensen fra Landsås dytter ballen fremover og sprinter samtidig. Foto: Theodor Karlsen
LØPER: Storm Klo fra Landsås spurter fra motstanderne. Foto: Theodor Karlsen
JOGGER: Sivert Moen, Sondre Berg, Andreas Leonard Nilsen, Edmund Pedersen, Silje Haukebø, Are Jensen og Lukas Nilsen fra SMIL varmer opp. Foto: Theodor Karlsen
KJEMPER: Sarah Martinussen fra Mjølner og Jørgen Klaussen fra Brage Trondenes løper begge for å vinne ballen. Foto: Theodor Karlsen
MÅLVAKT: Daniel Mikalsen fra Medkila stod som en levende vegg under Harstad Cup. Foto: Theodor Karlsen
Fokusert: Eskil Strandbu Ivarjord har øynene på ballen. Foto: Theodor Karlsen
Foto: Theodor Karlsen
Foto: Theodor Karlsen