Kantspillerne scoret hvert sitt mål da Medkila slo Urædd 2-1 på bortebane søndag.

Begge hevet seg et par hakk - i likhet med resten av laget - etter en bedrøvelig første omgang.

De torte kanskje ikke annet.

Forbannet

Trener Frank Berntzen var, ifølge eget utsagn, ærlig og tydelig overfor spillerne i pausen.

- Vi visste hva Urædd sto for både offensivt og defensivt, men gjorde ingenting av det vi var enige om på forhånd. Vi var litt på bærtur hele veien i første omgang. Derfor fikk jentene i klar tekst høre hva jeg mente, uten noe dikkedarr, før jeg forlot garderoben i forbannelse, sier Berntzen.

Medkila-spillerne fikk føttene til å gå direkte fra avspark i andre omgang.

- Det ble bedre etter pausepraten, konstaterer Berntzen.

Scoringene

Ni minutter inn i omgangen smalt det fra gjestene. Louise Normann tok kontroll på egen halvdel og la igjen ballen til midtstopper Winnem Jørgensen. Hun så angriperne på løp, og sendte ei perfekt bakromspasning bak Urædds stoppere. Ann Mari Dovland stormet inn fra venstrekanten, tok med seg ballen i fart og tuppet den forbi målvakten. Effektivt og lekkert!

Fire minutter senere fikk Ingrid Altermark servert ballen på midtbanen fra en Urædd-spiller. Altermark tok den med seg hele veien, fintet og dro seg forbi høyre stopper før hun scoret alene med målvakten. En praktfull soloprestasjon av Altermark, som på forhånd hadde uttalt at tiden var inne for å bli avgjørende igjen - akkurat som da hun berget Medkila fra nedrykk i siste serierunde i fjor.

- To gode prestasjoner av Ann Mari og Ingrid. Forspillet var veldig bra til 1-0, og Ingrid hadde en flott finte da hun rundet den siste forsvareren, sier Berntzen.

Urædd reduserte ni minutter før full tid, og hadde et trykk mot Medkila-målet i sluttminuttene.

- Det er vel ikke feil å si at kamputfallet kunne bikket begge veier, sier Medkila-treneren etter sesongens første seier.