Når det til helga er klart for sesongens store hjemmehelg for svømmeklubben i form av Grottestevnet, har 16-åringen forhåpninger om å svømme fort. Foran hjemmepublikummet har Harstad Svømmeklubbs fremste herresvømmer håp om at dette kommer til å gå fort.

– Jeg håper på at det er mulig å svømme så fort at man kan kvittere ut billetter til langbane-NM i juli, sier Toth Engegård.

Sommerens store mål

Svømmeren har troen på at det nettopp er her i Harstad at det skal gå virkelig fort.

– Ja, jeg tror på at det fort kan bli en spennende helg. Størst forhåpninger knytter det seg til 50- og 100 meter bryst. Men det kan også hende at man kan klare å svømme fort også på 100 meter fri, sier Toth Engegård.

– Hvordan står det til med formen?

– Formen skal være helt grei den. Jeg har vært litt småsjuk i tida før mesterskapet, men har troen på at formen skal være god når helga kommer. Jeg har stor tro.

Og hva framtida angår er han klar for å legge ned ei solid satsing for å nå dit han vil i bassenget.

– Jeg ønsker å gjøre det bra. Problemet mitt har vel kanskje vært at jeg ikke har vært alt for glad i å stå opp om morgenen, sier han flirende mens trener Kjetil Bygdnes nikker bekreftende.

– Vi er spente på helga. Klarer ikke Emil kravene her, så er det nye muligheter i Bergen Swim Festival om en måned. Vi går inn i tida som kommer med spenning, sier Bygdnes.

Stor i nord

Men det er ikke bare Toth Engegård som er spennende å følge denne helga. For arrangørklubben kommer ut med et kobbel av spennende svømmere som skal gjøre en rekke spennende starter.

– Vi har 25 svømmere som skal i vannet under stevnet. Blant annet snakker vi da om fire 2006-jenter som deltar på et approbiert stevne for første gang. Og vi er spente på å fortsette oppturen denne sesongen, sier Bygdnes.

Når han gjør opp status etter å ha produsert svømmere som til sammen har hentet hjem tre idrettspriser de siste fem årene, tror han på lovende tider også framover.

– Vi har mange spennede utøvere på gang nå. Det kommer flere spennende utøvere opp som har vist spennende takter. Det står bra til, også med rekrutteringen. Så blir det interessant å se hva våre egne kan klare til helga, sier Bygdnes.

– Hvor stort er Grottestevnet i nordnorsk sammenheng?

– Vi har vært det største stevnet i landsdelen de siste årene. I år er vi omtrent like store som et par andre stevner. Vi har til sammen 150 startende i bassenget denne helga. Så er det også slik at vårt eneste store stevne i terminlista betyr en god del for oss også økonomisk, sier Bygdnes.