Simona Koren skal bruke skoleferien i USA til å score mål for Medkila. Landslagsspissen var i aksjon mot Irland og Ungarn da Østerrike vant ei firenasjonersturnering på Kypros i mars, men var opptatt med eksamen i USA da Norge slo Østerrike 1-0 i EM-kvalifiseringen tidligere i april.

Nå håper hun å score mål for Medkila mens det er skoleferie i USA hvor 23-åringen har studert siden høsten 2012.

- God spiller

Mest sannsynlig får Koren sin Medkila-debut i bortekampen mot Avaldsnes 8. mai. Fredag kveld var ikke alle formaliteter på plass - uten at trener Frank Berntzen tar på vei av den grunn.

– Hun må få akklimatisere seg. Koren hadde uansett ikke spilt fra start mot Urædd søndag etter bare ei trening, men kunne kanskje vært på benken, sier Berntzen, som likte det han så fredag kveld på Harstad stadion.

– Hun har fart og gode avslutningsegenskaper. Det visste vi fra før etter å ha sett video av kamper hun har spilt. På trening viste hun også bra teknikk, sier Berntzen.

Koren skal tilbake til USA for å studere i høst, og forlater Medkila etter vårsesongen.

– Vi tar henne inn som amatør ettersom vi ikke kan signere proffer nå. Denne korttidsløsningen må ses i sammenheng med at vi dreit oss ut da overgangsvindu var åpent, og vi mistet da to spillere.

Skadetrøbbel

Medkila fikk dårlig nytt fredag da det viste seg at kneskaden til den georgiske landslagsspilleren Tatiana Matveeva er et avrevet leddbånd. Hun er i alle fall ute hele vårsesongen. I tillegg har den nigerianske landslagsspilleren Cecilia Nku pådratt seg ei vridning i kneet, og kan ikke spille søndag. I tillegg må kanskje Ida Fjordbakk opereres på nytt.

– Proffene skal være bærebjelker, men slik er det i fotball. Skader hører med til spillet. Dette betyr at andre får sjansen, sier Berntzen.