Helgesen fra Valsnesfjord gikk til topps da storskytterne gjorde opp om seieren i klasse 5 under lørdagens finale i Parabolflua Cup i Kvæfjord. Helgesen avgjorde i realiteten finalen midtveis i de siste ti skuddene da fjorårsvinner Kalvik så 9-tallet fem skudd på rad.

Trondenes-skytter Kalvik fullførte med stil og tok igjen 2,4 poeng av Helgesens forsprang på 3,6 poeng før de siste tre skuddene, men det var ikke nok til å vinne cupen for andre gang på rad. Helgesen trengte bare 7,6 poeng på konkurransens siste skudd. Det holdt på å gå galt for vinneren, som gjorde sitt dårligste skudd i konkurransen og fikk kun 8,8 poeng. Det spilte ingen rolle. Han endte på 343,7 poeng - et godt resultat, men et stykke unna mesterskapsrekorden på 346,1 poeng.

- Nerver

- Jeg fikk nerver og skalv på standplass før det siste skuddet. Derfor ble det dårlig, men heldigvis bra nok til å vinne. Det betyr noe å gå til topps i denne konkurransen, sier Helgesen.

Kalvik ble nummer to, og tok det med fatning at han måtte ned ett hakk på resultatlista.

- Jeg skjøt for dårlig til å vinne. Andreplass er bra, sier Kalvik.

Lagskamerat Bengt Bratland sørget for at Trondenes også i år fikk en vinner. Bratland vant finalen i klasse 4. Ingen andre lokale skyttere klarte å ta hjem klassefinaler lørdag.

Klassevinnere

Til sammen har hele 460 skyttere har deltatt i cupen denne vinteren. Det var 30 flere skyttere i finaleklassene enn under rekordåret i fjor, men en nedgang på ti skyttere totalt på grunn av færre aspiranter. I finalen deltok utøvere fra Elverum i sør til Alta i nord.

Her er årets klassevinnere:

Rekrutt: Geir Hoseth, Narvik

Eldre rekrutt: Sondre Grønnvoll, Målselv

Junior: Ingvill Tobiassen, Bodø Østre

Klasse 1: Solfrid Bekkevoll, Målselv

Klasse 2: Remi Løkthaug, Kjøpsnes

Klasse 3: Julie U. Øynebråten, Gisund

Klasse 4: Bent Bratland, Trondenes

Klasse 5: Gøran Helgesen, Valnesfjord

Klasse V55: Harry Bjerregaard, Bardu

Klasse V65: Eilif Andersen, Sortland

Klasse V75: Harald Gåre, Storsteinnes

Les fyldig dekning og fullstendig resultatliste i Harstad Tidendes eAvis søndag klokka 22.00 eller i papirutgaven mandag!

Bengt Bratland var den eneste skytteren fra en lokal klubb som vant en klassefinale. I bakgrunnen Atalie Pedersen, som ble nummer tre i klasse 4. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø