Den lovende utøveren fra Tjeldsund Kickboxing Klubb har ikke vært på landslagssamling siden hun forberedte seg til verdensmesterskapet for junior i 2014. Søndag ble Lidal innkalt til ei lukket samling for fullkontakt-utøvere.

Omtrent samtidig trente hun sparring i Tromsø, og skadet seg.

Uheldig

– Det er litt godt, men samtidig litt vondt, sier Lidal om uttaket.

– Jeg synes det er utrolig kult å bli tatt ut; dette har jeg hatt lyst til lenge. Derfor er det utrolig kjipt at jeg skadet meg rett før jeg fikk nyheten, sier 18-åringen.

Hun sparket og traff albuen til sparringspartneren. Sammenstøtet medførte et rift under foten ved lilletåa. Lidal måtte sy fem sting, og melde forfall til landslagsledelsen.

– Dette skulle bli min første samtlig siden VM for halvannet år siden. Det er jo ingen garanti for at jeg får en ny sjanse senere. Slike invitasjoner er ikke noe jeg kan regne med så lenge jeg står utenfor landslaget, sier Lidal.

Vil møte verdensener

Kickbokseren vurderte aldri å reise med skade til samlingen i Oslo.

– Jeg tør ikke gamble. Såret må få gro. Det er bare tre uker til neste norgescup. Da må jeg være kampklar, sier hun.

Lidal håper å følge opp seieren fra norgescupen i Trondheim nylig når hun går i ringen i Bergen 27. februar. 18-åringen har tatt steget fra lettkontakt til fullkontakt, og står med to seirer og ett knepent tap så langt.

– Jeg er fersk i ringen, men så langt har det gått bra. Jeg stortrives og ser at denne grenen er den jeg ønsker å satse på, sier Lidal.

For å få landslagsplass i fullkontakt i sin klasse, som er -60 kilo, må hun danke ut verdensmester Thea Therese Næss.

– Jeg håper å få møte henne i ringen i NM senere i år. Da vil jeg få kjenne på toppnivået jeg selv ønsker å oppnå, sier Lidal.

Hun vurderer ikke å bytte vektklasse for å unngå Næss.

– Minus 60 kilo er rett klasse og en idealvekt for meg. Jeg ønsker verken å presse meg ned eller gå opp da det har sine ulemper. Jeg tar heller kampen i denne vektklassen.

Klubbvenninne Marlene Farstad Grøttem er også tatt ut til helgens samling, og stiller her i stedet for å delta i Nordnorsk Open.

GULLJENTE: Mari Lovise Lidal vant sitt første gull i norgescup innen fullkontakt nylig. Foto: privat