Latteren sitter løst når den Kabelvåg-fødte Jostein Kajander skal beskrive hvorfor han har takket ja til å være assistenttrener for Svolvær-mannen og hovedtrener Stein Berg-Johansen.

Det er en spøkefull tone i duoen som skal styre årets 3.-divisjonslag i fotball for menn i Medkila. De er tydelig godt fornøyde med at de skal samarbeide om å få fram det beste i Medkila.

– Vi har kjent hverandre lenge, og går godt sammen. Så har vi også veldig lik fotballfilosofi. Så synes jeg også at vi står overfor en spennende oppgave med et Medkila-lag som vi håper skal ha gått framover etter å ha berget plassen i fjor. Vi blir et lag som kommer til å bli spennende å følge denne sesongen, sier Berg-Johansen.

Bygger stein for stein

Kajander er på sin side ikke i tvil om at det vil bli utvikling å spore i årets Medkila-lag til tross for at viktige spillere fra fjorårets stall har valgt å søke lykken hos storebror HIL. Både fjorårets spillende assistenttrener Thomas Bergland og toppscorer og hovedtrenersønn Birk Berg-Johansen skal til naboen.

– Spillere kommer og går. Det er en del av gamet. Men dette er et gjeng med mange unge spillere som allerede har utviklet seg gjennom vinteren. Per nå har vi en stall med 20 spillere. Det gir oss et godt grunnlag å bygge videre på i sesongen som kommer. Dette er et ungt fint gjeng med stor trenings- og læringsvilje, sier Kajander.

– Da blir Medkila et topplag i årets 3.-divisjon?

– Det var kanskje vel tidlig å gå såpass hardt ut. Men at man vil få se enkeltspillere som har tatt store steg fra i fjor, er jeg ganske så sikker på.

– Vi har trent godt i en måned nå, og er godt i rute med vår oppkjøring til 3.-divisjonsstarten, tilføyer Berg-Johansen.

Stort apparat

I Medkila-leiren er det også gjort andre grep denne sesongen. Trenerne i klubben hadde en ensom tilværelse med en rekke arbeidsoppgaver i fjorårssesongen. Derfor har klubben tatt grep på området.

– For min del var dette et viktig element i totalpakken for at jeg skulle si ja til å fortsette som trener. I fjor opplevde vi at de få som var en del av klubbens herreavdeling, fikk en stor belastning. Det blir ikke tilfellet i år. Vi har brukt ressurser på å få opp et støtteapparat rundt herrelaget som gjør at vi har skapt et miljø her, sier Berg-Johansen.

Rolf Terje Kaurin er årets sportslige leder for menn. Han gleder seg over at det store støtteapparatet er på plass.

– Dette var noe som måtte tas tak i. I vår klubb har få ildsjeler dratt et tungt lass tidligere. Eksempelvis var tidligere styremedlem Stig Andersen alene om jobben for a-laget i store deler av fjorårssesongen. Nå er oppgaven fordelt på flere. Derfor vil også våre trenere bruke kunne bruke sin tid på det sportslige, sier Kaurin.

Kroatiske sjefer

At årets lag vil holde en lav gjennomsittsalder er allerede bekreftet. Men samtidig vil også fjorårets defensive klipper igjen fortsette å bidra til trygghet i laget.

– Sisteskanse Drago Dumancic og forsvarssjef Ivan Razumovic er med oss videre neste sesong, og vil være viktige brikker i vårt lag, sier Kaurin.

Han understreker at oppgaven er å utvikle unge spillere.

– Vi er likevel åpen for å se flere spillere i Medkila-drakten. Det er heller ikke helt usannsynlig at stallen kan få påfyll av spillere før sesongstart, sier Kaurin.

– Hvorfor valgte du å si ja til vervet som sportslig leder i 2016-sesongen?

– Jeg har lyst til å være med på å utvikle Harstad-fotballen. Samtidig har jeg stor tro på jobben som det sportslige apparatet med Stein og Jostein i spissen gjør. Dette teamet ville jeg gjerne være en del av den neste sesongen, sier Kaurin.