Harstad var nødt til å vinne for å ha litt mer enn bare et snev av håp om å kvalifisere seg for allnorsk 2.-divisjon neste sesong. Ubeseirede Bravo ble for sterke for grønntrøyene. Gjestene fra Tromsø vant 24-18.

På tribunen var landslagssjef for menn, Christian Berge, med blokk og penn. Han noterte flittig, som en del av jobben knyttet til et inspirasjonsseminar Berge gjennomfører i Harstad denne helga. Kampledelse sto på programmet lørdag ettermiddag.

Berge observerte og sier følgende om hvorfor Bravo vant.

- Jevnt

- Det er vanskelig å konkludere rett etter en kamp, men jeg ser at Bravo har en bredere stall enn Harstad og er jevnt over hvassere, sier Berge.

For seks dager siden ledet han Norge i bronsefinale i europamesterskapet. Sensasjonelt sto landslaget igjen som ett av de fire beste lagene i EM. Kontrastene til nordnorsk 2.-divisjon er tilsynelatende store.

- Håndball er håndball. Jeg koser meg i Harstad denne helga.

- Kampen var jevn og spennende, med Bravo hele tiden et hakk foran, sier han.

Til pause sto det 12-12. Harstad scoret ikke det første kvarteret av andre omgang og så ut til å være hektet av med seksmålsledelse til Bravo, men en god periode på fem minutter sørget for spenning og stillingen 18-20 da snaut ti minutter gjensto. Så sluttet Harstad å score, og Bravo vant kontrollert.

- Harstad slet med å løse 5-1-forsvaret til Bravo i andre omgang, gjorde flere tekniske feil og slapp Bravo mer til på kontra, sier Berge.

- Nivåforskjellen på lagene er ikke stor, tilføyer han.

- Adjø

Harstad har tapt fire kamper, og trolig gikk toget for allnorsk spill neste sesong. Det tror i alle fall Anette Linaker Olsen. Harstad ser ut til å bli nummer fire på tabellen. Kun de tre beste er kvalifisert.

- Nå må vi nok si adjø til allnorsk 2.-divisjon. Vi må vinne resten, blant annet slå Bravo borte, mens Ankenes må gå på et uventet tap for ett av lagene i bunn av tabellen. Det skjer neppe, sier hun.

Ankenes tapte riktignok for Junkeren på bortebane lørdag, og står med tre tap, men har slått Harstad to ganger og vil gå foran på innbyrdes oppgjør ved poenglikhet.

Harstad-kaptein Eli-Jeanette Olsen gir ikke opp ennå.

- Vi kan slå Bravo og Ankenes kan gå på smeller. For oss var dette årsbeste. Vi spilte meget godt defensivt. Dessverre slet vi i angrep etter pause, men vi ga aldri opp og skal være stolt over innsatsen som ble lagt ned, sier Olsen.

Mestscorende for Harstad var Eli-Jeanette Olsen med sju mål, mens Linda Krantz Johnson scoret ti for Bravo.

Harstad-kaptein Eli-Jeanette Olsen i duell med Bravos Linda Krantz Johnson. Sistnevnte herjet og scoret ti mål. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø