Harstad revansjerte seg kraftig etter 1-11 for Sandnes på bortebane tidligere i sesongen. Lørdag møttes lagene i Harstadhallen, og Harstad vant hele 13-4.

Harstad leverte en forrykende første periode, og en sjelden oppvisning i effektivt angrepsspill. Glenn Helmo – i sin første kamp for Harstad på hjemmebane – sendte blåtrøyene i føringen allerede etter 1.37 minutter på pasning fra Magnus Lande.

Så var det tid for målshow fra Andreas Steinbakk, som i løpet av 11 minutter slo til med ekte hat trick til 4-0-ledelse for Harstad. Andremålet tok Sandnes på senga. Toms Kirmuzs sto rett bak mål, lobbet kula over tverrliggeren. På motsatt side ventet en umarkert Steinbakk, som banket inn 2-0 fra kloss hold.

Før 14 minutter var spilt, ledet Harstad 5-0. Toms Kirmuzs bokførte femtemålet.

Sandnes reduserte snaut fire minutter før pause etter at laget feilaktig fikk starte med ballen da lagets målvakt slo et skudd over vante.

For gjestene var 1-5 flatterende selv om Harstad hadde flest skudd i omgangen. Sandnes dikterte tempoet og presset i store deler av perioden, mens Harstad satset på kontringer.

I andre periode red Harstad av en tominutters utvisning i starten. Sandnes presset og vertene hadde mer enn nok med å forsvare seg. Ni minutter inn i omgangen kom Harstad til sitt første skudd i perioden. Mika Heikurainen la på til 6-1.

Gjestene hadde trykket, men Harstad sto godt imot anført av en opplagt Jani Pyykkö mellom stengene. Finnen reddet 11 av Sandnes’ 12 skuddforsøk i omgangen. Kun en gang måtte han gi tapt. I undertall fikk Sandnes for store rom, og reduserte til 2-6, som sto seg ut peroden.

Tredje periode begynte på verst tenkelige måte. Sandnes reduserte til 3-6 før tre minutter var spilt. Da kunne man ane fare på ferde, og en gjentakelse av hjemmekampen mot Gjelleråsen da Harstad rotet bort en firemålsledelse.

Historien skulle ikke få gjenta seg. I løpet av ti minutter scoret Harstad fem ganger. Rune Johansen scoret nummer sju, Toms Kirmuzs det åttende, Ali Pekkala det niende før Kirmuzs brakte resultattavla opp i tosifret for hjemmelaget – en sjeldenhet i Harstadhallen. Sandnes resignerte fullstendig, og vondt ble verre med et selvmål av gjestene. Plutselig gikk alt veien for Harstad. Publikum trodde knapt det de så da Marcis Berzins hentet fram storslegga og scoret til 12-3 nærmest fra midtbanen.

Gjestene fikk et trøstemål 80 sekunder før full tid, og Mika Heikurainen fastsatte resultatet til 13-4 da 15 sekunder gjensto.

Thomas Sola ble kåret til Sandnes’ beste spiller, og kastet premien demonstrativt mot egen benk. Målvakt Jani Pyykkö storspilte for Harstad og ble kåret til banens beste.

STØTTEBILDE: Latvieren Toms Kirmuzs jobbet hardt og bidro med scoringer og målgivende. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø