Det kan Harstad Tidendes sjefredaktør, Kjell Rune Henriksen bekrefte. Prisen ved navn ”Harstad Tidendes fair play-pris i samarbeid med Hålogaland fotballkrets og Tom Høgli” skal tildeles et lokalt lag som framstår som ambassadører for fair play.

– Både på våre sportssider og på lederplass har vi vist at fair play er noe som opptar oss i stor grad. Derfor er denne fair play-prisen noe som vil videreføre vår satsing på området som ble gjennomført i 2015. Det er en satsing som vi har fått gode tilbakemeldinger på. Derfor ønsker vi å fortsette med å holde fokus på dette viktige området innenfor aldersbestemt idrett, sier Henriksen.

Harstad Tidende i samarbeid med Hålogaland Fotballkrets innførte i 2015 "fair play-kampen" i aldersbestemt fotball. Den første ble spilt i juni mellom Medkila og Ibestad/Harstad Damefotball.

Fair Play-prisen er på 10.000 kroner, og er en videreføring av Fair Play-kampen i avisens spalter under fjorårets sesong. Prisen skal tildeles et aldersbestemt lag som har utmerket seg positivt i fair play-sammenheng i 2016-sesongen.

– Vi vil søke de gode historiene som omfavner fair play og god sportsånd i året som kommer.

Samarbeidet mellom 11-årslagene til Kilkam og HIL var en slik historie, og ble fortalt da de møttes til fair play-kamp.

Juryformann Høgli

På høstparten vil en jury bestående av Henriksen, Harstad Tidendes sportsleder Øyvind Askevold Kaarbø, styreleder i Hålogaland fotballkrets Finn Magne Simonsen, fotballkretsens daglige leder, Daniel Kvile og mangeårig landslagsspiller og FC København-proff Tom Høgli. Sistnevnte sitter også som formann i juryen.

– Da vi innledet samtalene om denne prisen var det opplagt for oss at Høgli skulle foreslås som vår juryformann. Han har gjennom hele sin fotballkarriere framstått med forbilledlige holdninger, og er en fantastisk ambassadør for fotballen. Derfor er vi veldig glade for at han takket ja til å være med i juryen som skal vurdere hvem som fortjener fair play-prisen i 2016, sier Henriksen.

Høgli ble dratt fram som et forbilde i fair play-kampen mellom Skånland og Brage Trondenes i 14-årsserien for jenter.

- Godt initiativ

Tom Høgli reagerte sponntant på initiativet som kommer fra Harstad Tidende og Hålogaland Fotballkrets.

– Dette er en pris som jeg hadde lyst til å bidra til. Dette  belyser et område som har vært viktig i min fotballkarriere. Fair play - eller det å lære seg gode manerer innenfor idretten - er noe som burde sette fokus på fra tidlig alder, sier Høgli

Han er også imponert over initiativet fra lokalavisenns side.

– Prisen med et slikt fokus  er et eksempel til etterfølgelse., som også andre aviser i resten av landet bør følge opp.  En  pris som ivaretar dette området er sjelden kost. Derfor syntes jeg at dette er en fin sak å være en del av, sier Høgli.

Her ser du reportasjen fra fair play-kampen mellom Landsås og Medkila i 11-årsklassen.

– Unisont god sak

Hålogaland fotballkrets bidrar til prisen med 2.500 kroner.

- Harstad Tidende kom med dette i samtaler med oss. Vi valgte å legge dette fram for styret, og kom fram til at dette er noe som vi absolutt burde stå bak. Det er samtidig viktig for oss å presisere at dette ikke kommer i konkurranse med fotballforbundets årlige pris. Dette er et supplement som kommer et lokalt lag til gode. Kan dette være med på å underbygge fair play, er dette et fantastisk opplegg. Dette tror jeg kan være med på å bidra at klubbene tar enda mer tak i dette viktige området innenfor idretten vår. For man får aldri nok fokus på god sportsånd. Og dette er en unisomt god sak som alle stiller seg bak, sier Simonsen.