Det er spilleren selv som opplyser at akademiet til Championship-klubben (nivå 2) ikke vil hente ham fra Harstad til England.

– De sier jeg er en bra spiller, men oppfatter meg mer som en midtbanespiller enn som stopper, og det er en stopper de er ute etter akkurat nå, sier Robin Lorentzen.

For to uker siden var han en uke i Darlington, hvor akademiet til Middlesbrough holder til. Han spilte blant annet hele kampen da G18-laget tapte 1-2 for Leeds. Nå er tilbakemeldingen kommet fra England.

Mulig nytt opphold

– Ettersom jeg blir betraktet som midtbanespiller, når jeg ikke opp. Middlesbrough-akademiet hentet nettopp en spiller fra Østerrike i samme rolle. I tillegg er lagets bestemann nettopp i denne posisjonen, og er på U21-laget, sier Lorentzen.

Tilbakemeldingen kommer overraskende på 16-åringen fordi han alltid har vært stopper.

– De synes jeg er for lite engelsk i stilen. Jeg kriger for lite og er for spillende, sier klubben. Det er en litt gammeldags engelsk holdning, men det får så være.

Det betyr ikke at alt håp er ute for Lorentzen med tanke på plass på Middlesbrough-akademiet.

– Klubben vil følge meg videre og har antydet at det blir et nytt treningsopphold på et senere tidspunkt. Jeg er ikke helt ferdig med dem ennå, sier Lorentzen.

Håper på Johnsen

I løpet av kort tid blir det avgjort om Lorentzen skal til Trondheim for å trene med Rosenborgs akademi.

– Jeg tar en beslutning om dette ganske fort. Neste sesong vet jeg lite om per i dag. Det kan være at jeg spiller videre for HIL. I så måte håper jeg Stian (Johnsen, vår anm.) fortsatt skal trene oss. Han har vært bra for meg. Jeg vil snakke med Stian og klubben før jeg bestemmer meg, sier Lorentzen.