Etter å ha levert en god kamp gjennom 40 minutter, og lenge holdt følge med motstander Sveiva, var sjansen for å hente hjem en overraskende seier i praksis spolert tidlig i 3. periode. Da ble Toms Kirmuzs tldelt fem minutters matchstraff og fikk rødt kort. Det betydde i praksis at Harstad måtte spille fem mot tre i starten av tredje periode. I denne perioden scoret vertene tre ganger, noe Harstad aldri klarte å svare på. Til slutt endte borteoppgjøret 10-5 i Sveivas favør.

- 5 minuttersutvisningen er grei den og straffen likeså. Selv om dommerne er i sin fulle rett, føltes det røde kortet strengt idømt. Det definerer resten av kampen for oss. Da er vi sjanseløse på seieren, sier Christensen om dommerne Jan Magnar Ingebrigtsli og Bjørn Aksel Henriksens avgjørelse.

Han følger imidlertid raskt opp med en utdypelse:

-  Men vi klager ikke på Norges beste dommerpar.

Kirmuzs sitt røde kort fører til at han må stå over søndagens oppgjør mot Greåker.

Spillende trener Ali Pekkala scoret to mål og serverte en målgivende. Med det var han Harstads beste spiller. Rune Johansen scoret også 2, mens Mika Heikurainen satte det siste av Harstads scoringer.