Nylig måtte kvalifiseringskampen mellom Medkila og Grand Bodø for toppseriespill i fotball neste år framskyndes og fikk et rekordtidlig avspark klokka 10.30. Grunnen er at Harstad stadion har et utdatert flomlysanlegg, som bare belysningsstyrke på 75 lux. Det ble karakterisert som effekten av stearinlys sett opp mot kravene i norsk toppfotball, som er 500 lux.

Heller ikke sportslig har prestasjonene til Medkila, som har stadion som hjemmearena, vært av toppklasse sesongen sett under ett. Laget berget seg fra direkte nedrykk med en scoring ett minutt før slutt (for abonnenter) i sesongens siste kamp.

Femteplass

Mens kapteinene til fotballagene i eliteserien for menn har kåret sin favorittbane for fjerde gang, er tilsvarende avstemming foretatt for første gang i Toppserien for kvinner. Det melder spillerforeningen NISO på sin nettside, og her kommer den beste plasseringen for Medkila og Harstad stadion.

Medkila endte på femteplass av 12 baner. Det er kvaliteten på spilleflata som ligger til grunn for kåringen. Bortelagenes kapteiner gir underlaget poeng etter hver kamp. Skalaen er fra 1, veldig dårlig, til 5, topp standard.

I snitt har kapteinene gitt 3,64 poeng til Harstad stadion. Best i kåringen er Lillestrøms hjemmebane LSK-hallen, som endte på snittkarakteren 4,82. Dårligst ut er Levermyr stadion med 2,10 poeng. Her spiller Amazon Grimstad sine kamper.

En fullstendig oversikt finner du lengst ned i denne saken.

Og resten...

Så gjenstår det å se når lysanlegget og de sportslige prestasjonene løftes opp til topp fem.

Park- og idrettskonsulent Eli-Jeanette Olsen i Harstad kommune uttalte følgende om førstnevnte i Harstad Tidende 12. november:

- Vi kommer til å søke tilskudd via spillemidler i løpet av 2016 for å få dekket 50 prosent av kostnadene, sa Olsen om utsiktene for å rehabilitere flomlysanlegget.

Hun er også klar over at den kommunale stadion har en rekke øvrige mangler for å tilfredsstille lisenskravene på allnorsk nivå.

- Tribuner og andre fasiliteter må vi se nærmere på senere. Vi får ta en ting omg angen, og et lysprosjekt må prioriteres med tanke på fristen for å få dekket kostnader, mener Olsen.

Styreleder Bjørn Birkeland i Medkila sa følgende om klubbens tanker om fotballaget i Toppserien i et intervju med Harstad Tidende 24. november:

- Det må ikke være tvil om at vi satser på kvinnelaget, som er i Toppserien og skal være der i årene framover.

Resultatene av kåringen for Toppserien:

1. Lillestrøm - LSK-hallen, kunstgress 4,82 poeng

2. Klepp - Klepp stadion, kunstgress 3,91 poeng

3. Stabæk – Nadderud, gress 3,82 poeng*

4. Avaldsnes – Avaldsnes, gress 3,82 poeng

5. Medkila - Harstad stadion, kunstgress 3,64 poeng

6. Arna Bjørnar - Arna Idrettspark, gress 3,18 poeng

7. Vålerenga – Valhall, kunstgress 2,58 poeng

8. Trondheims Ørn - Dnb Arena, kunstgess 2,44 poeng

9. Sandviken – Stemmemyren, kunstgress 2,40 poeng

10. Røa - Røa kunstgress, kunstgress 2,36 poeng**

11. Kolbotn - Sofiemyr stadion, gress 2,20 poeng

12. Amazon Grimstad - Levermyr stadion, gress 2,10 poeng

* Rangeres foran på flest 5-ere

** Spilte tre av kampene på Ullern kunstgress

Kilde: niso.no