Både før kvalifiseringskampene mot Grand Bodø, og etter at eliteplassen var berget, har Medkila ikke kunnet git svar på hvem som satser videre.

– Det vet vi ikke, sies det.

Harstad Tidende har kartlagt planene til de 20 som var i stallen ved sesongslutt. Dette svarer spillerne på spørsmål om de blir værende eller om de vurderer andre alternativer.

– Jeg blir i klubben i mitt hjerte - Medkila, sier midtbanespiller Ida Fikseth Fossem, som scoret ett av målene i 5-0-seieren over Grand Bodø lørdag.

– Jeg blir i Medkila, svarer kantspiller Ingrid Altermark, som scoret det avgjørende målet og sørget for at Medkila klatret bort fra direkte nedrykksplass ett minutt før full tid i siste serieomgang.

Angriper Vilde Fjelldal har bøttet inn mål for landslag i år, men slitt mer med å finne nettmaskene i Toppserien. Medkila beholder Fjelldal - i alle fall i vårsesongen så lenge hun fortsatt er elev ved videregående skole og pendler mellom Narvik og Harstad.

– Jeg har fortsatt skolegang til sommeren. Etter det er ingenting bestemt, sier Fjelldal.

Medkila vil garantert forsøke å få Fjelldal flyttet til Harstad når den tiden kommer.

– Vi blir i Medkila, svarer både midtbanespiller Maria Hustad, backen Louise Normann, midtstopper Katrine Winnem Jørgensen og midtstopper Anja Rasmussen.

– Jeg har ikke tenkt meg noen vei, melder målvakt Maren Jakobsen.

Fristet

Back Sigrun Linaker Dybvik har ingen flytteplaner.

– Jeg går siste året på master i siviløkonomi, og blir i alle fall i Harstad til masteroppgaven er lever. Jeg er med videre, sier Linaker Dybvik.

For nykommer Kamilla Høybakken, som gikk fra 2.-divisjonsspill for Porsanger til fast plass i eliteserien i høst, må noen avklaringer til før sikkert svar kan gis.

– Men det er veldig aktuelt med en ny sesong. Fristelsen er stor, sier Høybakken.

Vil tilbake

Langtidsskadde Mette Skau antyder at hun er tilbake i spill i juni neste år.

– Jeg skal først og fremst komme tilbake etter korsbåndoperasjon, men håper å være aktuell for Medkila når den tid kommer, sier Skau.

Back, midtbane- og kantspiller Cesilie Andreassen har en uavklart medisinsk situasjon, som i alle fall gjør henne uaktuell for fotball fram til mars måned. Hun er derfor usikker på veien videre, men har lyst til å spille fotball igjen dersom det lar seg gjøre.

– Jeg vurderer foreløpig ingen andre klubber, sier Andreassen.

Usikre

Noen spillere har enten ikke tatt stilling til videre fotballkarriere, eller er tilbakeholden med med opplysninger. Dette er toneangivende spillere som midtstopper Ida Fjordbakk, back Elisabeth Aasli og kantspiller Ann Mari Dovland.

– Har ikke tenkt så langt ennå, sier Fjordbakk, som før divisjonsstatus var avklart fastslo at hun ikke kom til å spille for Medkila ved et nedrykk.

– Det er vanskelig å si. Jeg vet ikke hva jeg gjør neste sesong, svarer Aasli.

– Beklager, men vet ingenting ennå, sier Dovland, som er spent på hva de øvrige spillerne sier.

– Jeg vet ikke hvem som fortsetter. Det er bra for klubben om de fleste blir værende, tilføyer Dovland.

Også anvendelige Silje Johansen er i tvil om hun skal gå løs på en ny sesong.

– Jeg flytter mest sannsynlig til sommeren, forklarer hun.

Målvakt Erin McNulty forlater. Trolig også Danesha Adams. Toppscorer Rosie Malone-Povolny har kontrakt, som kan sies opp. Både kapteinen og Tatiana Matveeva trenger betenkningstid før de gir et endelig svar til klubben.