Torsdag reiste Tjeldsund Kickboxing Klubb med ni utøvere til det internasjonale stevnet Scandinavian Open i Oslo.

Fredag kveld var Mari Lovise Lidal i ringen for å kjempe om gullmerket - noe utøveren fra Tjeldsund Kickboxing Klubb bestod med glans.

Bestod

Gullmerket er siste kvalifisering for å vise at utøveren er skikket til å kunne gå fullkontaktkamp.

- Dette har vært et mål for Mari. Jeg som trener er veldig fornøyd. Selv er hun litt misfornøyd med at hun ikke brukte armene sine nok, sier trener Nina Røberg.

Røberg forteller at kvalifiseringskampen ble tøff mot en utøver fra Fighter.

- Men alle tre internasjonale dommere var enig i at hun hadde bestått merket, forklarer kickboksing-treneren.

Lidal stiller lørdag i disiplinene lettkontakt og kick-light.

Har troen på medaljer

I løpet av helga skal syv utøvere stille i pointfight, seks i lettkontakt, tre i kick-light, to i ringen og én utøver stiller i musical forms.

I tillegg til Lidal, deltar Marlene Farstad Grøttem, Marcus Aarsund, Sander Røberg, Nina Røberg, Michelle Jørgensen og Warunyu Sudtapan fra Tjeldsund Kickboxing Klubb. Også 13-åringene Celine Røberg og Margrethe Granhus Edvardsen debuterer, og er med i Scandinavian Open for første gang.

Nina Røberg ser stort potensiale i troppen.

- Jeg er her med et ungt lag, men et veldig spennende lag. Utøverne legger ned mye trening, og er veldig glad i sporten sin. I feirer etterlyser de treningsøker, og er veldig hardtarbeidende, sier Røberg, og legger til:

- Jeg føler meg heldig som får oppleve at utøverne når målene de har satt seg. Det er sjeldet at dem setter seg ned etter en kamp og sier at alt gikk som planlagt. Tross sin unge alder, er de strukturerte og evner å reflektere over jobben som er gjort. Det tror jeg er noe som vil hjelpe dem videre i sporten.

Og medaljer? Det blir det mange av, ifølge Røberg.

- Nå venter en spennende dag i morgen. Det blir medaljer i helga, det er jeg helt sikker på.

TRENER: Nina Røberg gir gode råd til Mari Lovise Lidal under fredagens kvalifiseringskamp.
Mari Lovise Lidal.