Etter ni års virke som kirkemusiker i Skånland tiltrer hun som kantor i Trondenes menighet den første oktober.

Maria har i løpet av sin tid som kirkemusiker i Skånland satt spor etter seg, og mange deltok i avskjedsgudstjenesten som ble forrettet av sokneprest Geir Arne Solum. Barn fra Astafjord kirkes barnekor og Skånland barnekor og koret Enevja medvirket, og Odd Karstein Olsen spilte trompet. Det var Maria som tok initiativet til å få startet barnekorene, i Astafjord for åtte år siden, og på Evenskjer noe senere. Den folkekjære kantoren har tatt initiativ til mange arrangement, blant annet åtte sesonger med lunsjkonserter i Skånland kirke der en rekke musikere har opptrådt.

Fantastisk person

Under kirkekaffen etter gudstjenesten tok mange ordet for å takke Maria for jobben hun har gjort som kirkemusiker i Skånland. Leder i Astafjord menighetsråd, Tore Bølgen, hadde mange gode ord på veien til den avholdte kantoren.

– Jeg har lært deg å kjenne både som en fantastisk person og en dyktig kirkemusiker. Du har vært veldig engasjert og blant annet startet to barnekor. Du har også vært opptatt av at kirkebyggene skulle ha gode instrumenter og har stått på for å få restaurert orgelet i Skånland kirke samt anskaffelse av piano. Etter å ha hatt deg som kirkemusiker i ni år, ble mange av oss overrasket over at du skulle slutte. Selv om vi forstår at du vil ha nye utfordringer, skulle vi gjerne ha beholdt deg lenger, men vi ønsker deg lykke til i den nye jobben.

Takk for samarbeidet

Maria benyttet også anledninga til å takke menighetene.

- Alt har sin tid, også for en kirkemusiker. Nå har jeg hatt tre måneder på å forberede meg til å skifte jobb, men det er klart at jeg kommer til å savne dere. Skånland har vært en god kommune å arbeide i, og jeg har i løpet av disse ni årene hatt gleden av å samarbeide med en rekke flotte personer. Jeg vil også takke alle barn og frivillige musikere som har vært med og bidratt i gudstjenester og andre arrangement.

ENEVJA: Grovfjordkoret Enevja, som i mange år har vært ledet av Maria-Daniela Raasch, sang under avskjedsgudstjenesten.
BARNEKOR: Maria tok initiativet til å starte Astafjord kirkes barnekor og Skånland barnekor, og begge korene var representert under gudstjenesten.