I går var det åpning av trinn 1, den nye Volkswagenhallen. Over 100 personer var innom og det er ikke vanskelig å se at dette er stort for Arne Krstian, Stein, Jan, Karin og Steinar Johnsen.

– Dette er en stor dag for hele familien, sier Stein Johnsen.

Han vil sammen med sønnen Steinar og kona Karin være tradisjonsbærerne inn i den nye tiden med den nye eieren, Sulland-gruppen.

– Vi er glade for å ha fått en ny stor eier som kan løfte bedriften inn i den nye tiden, sier Stein Johnsen.

Snart 11.000 biler

Mens brødrene Jan og Arne Kristian fortsetter henholdsvis i bilutleie og eiendomsselskapet, fortsetter Stein Johnsen som selger, selv om han fyller 68 (9. november), har han ikke satt noen sluttdato.

– Dette har vært jobb og hobby i alle år. Så lenge jeg synes det er morsomt kommer jeg til å fortsette, sier han.

Han har vokst opp med bil, for det var faren Arne som startet i 1948, og i 1953 startet de å selge Volkswagen.

– Det har vært flotte år. Fra pappa solgte Moskowitz, Dodge til vi står her i dag med en egen hall full av nye Volkswagen. Hittil har jeg solgt mellom 10.000 og 11.000 nye og brukte biler.

Utsikten

Regionsjef hos importen Møller Norge, Morten Andresen er ikke i tvil når han står i den store hallen, som yrer av folk, og ser utover solfylte Vågsfjorden.

– Jeg har vært i bilanlegg over hele landet, men dette slår det meste. Ikke bare er det stort, flott og moderne, men ingen anlegg slår er den fantastisk utsikten, sier han.

Han mener at det ikke er spart på noe for å gi kundene en god bilopplevelse.

– De har tatt den helt ut, som gjør at dette anlegget vil løfte firmaets tre merker. Bilsalget sammen med utleiedelen gjør at Harstad er en viktig del av Møller-konsernet, sier han.

Også Håkon Fergestad, direktøren for Volkswagen nyttekjøretøy lar seg imponere over anlegget.

– Dette er en av de eldste Volkswagen-forhandlerne, og Harstad er strategisk viktig for merket. Vi er sikker på at med Sulland på laget vil denne regionen bli enda viktigere, sier han.

Omsorg

Daglig leder i Sulland Harstad, Leif Gunnar Rørvik, er bare et eneste stort smil.

– Dette er starten på en ny og viktig tid for hele bedriften. I dag åpner vi 1. byggetrinn, men om få måneder vil vi åpne oppgraderte Skoda- og Audihaller. I tillegg vil verkstedet og delelager bli ny. Dette er noe både de ansatte og kundene vil glede seg over, sier han.

Rørvik sier de skal dyrke det positive fra Johnsen Bil.

– Jeg kan love at kundene skal få den samme gode omsorgen, medmenneskeligheter og servicen som de er vant til gjennom en årrekke.

Gründeren og konsernsjefen i Sulland-gruppen, Arvid Sulland, lover å satse i Harstad.

– Dette viser at vi mener alvor med kjøpet av driftsselskapet. Om tre måneder skal alt være ferdig og da får Harstad et fantastisk bilanlegg, lover han.

Samtidig la han til at Volkswagen-skandalen ikke skal gå utover kundene.

– Ingen kunder skal lide. Det forsikrer jeg, sier han.

FOLK: Kunder, forretningsforbindelser og ansatte møtte opp i et antall på nærmere 100.
SNORKLIPP: Daglig leder Arne Kristian Johnsen i Johnsen Eiendom og konsernsjef Arvid Sulland i Sulland-gruppen klippet snoren. Foto: Odd Leif Andreassen