HARSTAD: For nesten nøyaktig tre uker siden kom det nye skilt ved byens kommunale parkeringsautomater. Siden da har 2.000 parkeringer blitt registrert i appen som du nå får informasjon om ved siden av alle kommunale parkeringsautomater i byen.

Der går det fram at du nå kan laste ned en app og enkelt betale i en løsning administrert av selskapet EasyPark. Litt dyrere (15 prosent) er det, men det er også enklere. Her går du når som helst inn i appen og bestiller mer parkeringstid hvis du skulle trenge det, knyttet til din bils registreringsnummer.

- Det er derfor veldig viktig at du rapporterer korrekt nummer som står på bilskiltet ditt. Flere har gjort feil, advarer parkeringsvakt Line.

Vi møter henne på gata i Harstad sentrum der hun skriver ut regning til en glemsk bilist.

- Noen blir sinte, men det hjelper ikke. Betale må man.

Ingen klager

Til tross for at prisen har steget med 15 prosent hvis du bruker ordningen, er det ikke merkbart mange som klager, sier parkeringsleder Ronald Sareussen.

- Det er kanskje fordi du helt nøyaktig kan bestemme hvor lenge du skal stå. Blir du litt lenger, er det bare å gå i appen og vri på tidshjulet.

For de seks ansatte i kommunen, der fire går gatelangs for å sjekke betalingen, har den nye ordningen ikke spesielt mye å si.

- Bortsett fra at det blir mindre mynt å styre med nå, sier Line.

31.000 kroner

Så langt har kommunen hentet inn 31.000 kroner gjennom appen siden oppstart.

- For oss er dette ikke noe dyrere enn tidligere. Ekstra kostnader havner hos publikum, sier Sareussen.

Han tror at enda flere kommer til å benytte seg av løsningen.

- Dette er enklere for alle, sier han.

- Når forsvinner myntene fullstendig?

- Det tar nok litt tid. Enn så lenge er mynter gyldig betalingsmiddel, og da må vi også har ordninger for å ta imot dette, sier parkeringslederen i Harstad kommune.

På gata i Harstad sentrum går Line videre for å sjekke neste bil.

- Alle får bot til slutt, sier hun.