Scoringen var den eneste i kampen mellom Norge og Frankrike tirsdag kveld. En sterk seier ettersom Frankrike regnes som ett av verdens beste J19-landslag, og stor kontrast til da Norge tapte i åpningskampen 0-4 sist mesterskap i 2015.

Det var en fornøyd målscorer som satt på bussen til hotellet etter kampen.

– Det føles veldig bra, og er ikke akkurat hver dag man scorer i et EM. Stemningen i laget kunne ikke vært bedre, sier Jørgensen.

Jevnspilt kamp

Norge åpnet kampen sterkt, og tok enda mer kontroll over kampen etter at Frankrike fikk en utvist i det 22. minutt. Scoringen til Jørgensen kom på en corner bare 14 minutter senere. Resten av kampen bølget fram og tilbake, og begge lagene hadde muligheter til å score flere mål.

– Kampen var jevnspilt, men jeg føler at vi var hakket bedre, og fortjente seieren, sier Jørgensen etter å ha spilt sin fjerde landskamp for J19-landslaget.

Det er landslagstrener Nils Lexerød enig i.

– Vi gjør en sterk kamp, og følger kampplanen fra start til slutt. Frankrike kommer ut av rytmen sin, og vi vinner ofte ballen i gunstige posisjoner som gir oss sjanser. Slutten blir litt hektisk, men vi klarer å forsvare oss godt mot innleggene som kommer, sier Lexerød.

Spilte i ny posisjon

Jørgensen spilte hele kampen sentralt på midtbanen. Det til tross for at nittenåringen ble tatt inn i troppen basert på hennes prestasjoner som midtstopper for Medkila.

– Jeg visste de vurderte å bruke meg på midtbanen, og jeg synes jeg taklet det greit. Det gikk egentlig bare bedre og bedre utover i kampen, sier Jørgensen.

Ifølge Lexerud ble Jørgensen tatt ut som midtstopper, men har den siste tiden spilt seg inn på midtbanen.

– Katrine er en god duellspiller som også er god med ball, og det viste hun i kampen i Frankrike. Hun velger gode løsninger med ball, og er en viktig duellspiller når Frankrike trykket på. Samtidig er man jo ekstra fornøyd når hun også scorer det avgjørende målet, forteller Lexerød.

Fjelldal nær scoring

Den andre Medkila-spilleren i troppen, Vilde Fjelldal, startet kampen på topp. Spissen noterte seg for en stor sjanse, og ble byttet ut i det 81. minutt. Landslagstreneren mener spissen gjorde en god kamp.

– Vilde var svært nær å score på en heading, men jeg vil trekke fram jobben hun legger ned defansivt. Hun er aggresiv og binder opp Frankrike slik at de sliter med på spille seg ut bakfra. En toneangivende kamp i fra Vilde, sier Lexerød.

Fredag spiller Norge sin andre gruppespillkamp mot Nederland. Vinner de den er de sannsynligvis klare for semi-finale. Nederland vant sin første kamp 6-0 mot Slovakia som spiller på hjemmebane.

Lexerød forteller at forberedelsene mot Nederland-kampen er allerede i gang.

– Seieren i dag var et godt resultat, men vi er ikke videre. Vi har rettet blikket mot ny kamp, og forventer tøff motstand fra et bra lag, sier treneren.

JUBEL: Katrine Winnem Jørgensen og Norge har scoret mot Frankrinke i EM.
IMPONERTE: Vilde Fjelldal spilte en god kamp på topp, og var nær scoring. Foto: Trond Tandberg/Getty Images Foto: Trond Tandberg