Det var Hågen Skattum (21) fra Voss i Hordaland som omkom i ulykken. Skattum var sersjant i sitt første år i Hæren, forteller Forsvaret til Nordlys lørdag morgen.

Tre personer var involvert i spregningulykken som fant sted under et sprengningskurs. En person var meldt kritisk skadd fredag, og to personer var tilsynelatende uskadd.

De to andre som var involvert i ulykken, var vernepliktige soldater. De kom fysisk uskadet fra hendelsen, melder VG lørdag morgen.

Troms politidistrikt har også tjenestemenn på stedet, både fordi det er standard prosedyre under arbeidsulykker, men også for å sikre et utgangspunkt for en eventuell etterforskning.

– En tragisk hendelse

- Det er en forferdelig tragedie, og vi gjør alt vi kan for at de involverte, pårørende og avdelingen blir i varetatt på best mulig måte, sier talsmann for Hæren, oberstløytnant Ole Johan Skogmo til Nordlys klokka 00.30 natt til lørdag.

Alle de involverte er fra Ingeniørbataljonen på Skjold, hvor det fredag kveld ble avholdt samling.

- Dette er en dypt tragisk hendelse, og våre tanker går nå til de pårørende og hans medsoldater i Ingeniørbataljonen på Skjold, sier sjef Hæren Odin Johannessen lørdag morgen.

Ifølge VG skal ulykken ha skjedd i forbindelse med et bærbart mineryddingssystem.