Målvakt Ivar Andreas Forn debuterte i eliteserien for Mjøndalen mandag kveld. Laget møtte Viking på hjemmebane, og gikk fra oppgjøret med tre poeng etter at Mjøndalen scoret i 63.minutt.

Forn fra Kvæfjord klarte å holde buret rent og sikret dermed 1-0 seier til laget.

Ulovlig stoppet?

Alle eksperter var imidlertid enige om at Viking-spiss Veton Berisha ble ulovlig stoppet av MIF-keeperen på stillingen 0-0 seks minutter etter pause. Slik ser ikke Forn selv på situasjonen.

– Viking mener sikkert at de ble snytt for straffe der, men jeg følte at jeg tok min egen spiller, påpeker målvakten fra Kvæfjord, og presiserer at han ikke har sett situasjonen på video enda.

Ivar Andreas Forn fikk ikke spilletid i eliteserien da han var i stallen til Bodø/Glimt. Dermed fikk han sin debut i øverste divisjon under møtet med Viking.

– Det var kjempeartig. I tillegg var det godt å kunne holde nullen i debutkampen. Det er ikke så mye mer å si enn det, sier målvakten fornøyd.

- Fortjent

2. påskedag tok Sandefjord i mot Bodø/Glimt i serieåpningen. Harstadværingen Eirik André Lamøy spilte fra start for hjemmelaget, og ble byttet ut etter 81 minutter.

– Jeg synes vi fikk en helt fortjent seier, og veldig artig å være med på. Samtidig er det første kampen, så det gjelder bare å nyte kvelden og sikte seg inn til neste kamp igjen, sier Lamøy.

Hadde overtaket

Sandefjord tok tidlig ledelsen etter seks minutter, men Bodø/Glimt utlignet like før hvilen. I 2.-omgang rydde baklengsmålene inn for Bodø/Glimt, og de gul-svarte måtte til slutt se seg slått 3-1.

– Det har hele tiden vært et mål å spille i eliteserien. Jeg følte at jeg var delaktig i mye av det som skjedde på banen.

Daniel Edvardsen fra Harstad satt på benken for Bodø/Glimt gjennom hele kampen.

Spilletid

Jim Johansen fra Harstad fikk også spilletid i hans første kamp for Sogndal i 1.-divisjon. Johansen ble byttet inn etter 16 minutter i 1. -omgang av kampen mot Bærum som endte 3-1.

I SANDEFJORD: Eirik Lamøy. Arkivfoto. Foto: Anders Hasle, Sandefjord Blad
Jim Johansen, tidligere i Bodø/Glimt. Spiller nå for Sogndal. Arkivfoto. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø