Ifølge politistasjonssjef Morten Hole fikk politiet bekreftet de opplysningene i saken som de allerede innehar.

Suppleringsavhør

- Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gå i detalj om hva han har sagt. Helt generelt kan jeg si at han har understøttet de faktiske forhold i saken, som vi allerede sitter inne med, sier Hole. Siktede i saken har vært gjennom ett avhør. I slutten av uka regner politiet med å kjøre et nytt, grundig suppleringsavhør.

- Det gjenstår fremdeles en del arbeid med å kvalitetssikre identiteten til vedkommende. Vi ser også på telefonbruk, privatøkonomi og andre ting som kan kaste lys på motivet for handlingen. Alle slike opplysninger er vitale for utarbeidelsen av en tiltale. Forsett, det vil om handlingen var planlagt, eller gjort på impuls, har stor innvirkning på tiltalepostene, sier Hole.

Blodspor

I løpet av de neste dagene håper politiet at Kripos-rapporten om analyse av blodsporene kommer i hus. Den vil få innvirkning på avhøret av siktede.

Det var like før klokka 22.00, mandag 7. desember at alarmen gikk. Politiet rykket ut til ei leilighet på Stangnes etter melding om knivstikking. Et familiemedlem varslet politiet om dramaet i 1. etasje i den aktuelle boligblokken. Fornærmede, en 38 år gammel utenlandsk kvinne var alvorlig skadet i en knivstikking. Den antatte gjerningsmannen var en 37 år gammel mann fra Tyrkia. Mannen stakk fra stedet etter knivstikkingen, men ble raskt pågrepet av politiet. En kniv ble funnet like i nærheten. Området rundt leiligheten ble avsperret i påvente av gjennomgang av kriminaltekniker. De foretok sine undersøkelser, og politiet i Harstad venter ennå på blodsporanalysen.

SPARSOM: Politistasjonsjef Morten Hole vil ikke ut med detaljer fra etterforskningen på det nåværende tidspunkt. Foto: Frank R. Roksøy