Huskyen Varg rømte lørdag, og er sett på Kvæfjordeidet, i området ved travbanen i helga. Han forsvant på Kilhus 1. februar, melder organisasjonen Med Hjerte for Hunder på Rømmen.

Varg er en av flere hunder som ble reddet og omplassert fra Alta nylig, og er antakelig redd og engstelig. Fargen er hvit, rasen Alaska husky, han er fire år og har halsbånd og chip.

- Varg klarte å komme seg ut selv ved å åpne to dører. Han er kjent ved travbanen, som ikke er langt unna hjemmet hans. Eieren prøvde å lokke han til seg, men forgjeves, og så ble han skremt av noen løshunder. Eieren tror han vil holde seg i området. Vær likevel obs på at han er veldig redd og engstelig, vil ikke oppsøke folk eller hunder. Det eneste er dersom noen har en tispe med løpetid. Den som ser Varg kan kontakte eieren Anette på 407 67 383.

- Skal du ut og lete eller du ser Varg er det viktig og ikke rope eller plystre! Varg er nå i et sånt modus at det ikke nytter å nå frem til han ved stemme bruk. Ro og tillit er de magiske ordene. Men viktigst er å ta kontakt en av kontaktpersonene nevnt over her, så raskt som mulig, melder Nina Mathiesen i organisasjonen Med Hjerte for Hunder på Rømmen.