Det sier Sigrid Louise G. Philippart. Hun er kommunikasjonssjef i Smart Fuel AS, et selskap eid av St1 Nordic Oy, som eier og driver Shells stasjonsnettverk i Norge på merkevarelisens fra Shell Brands International AG.

Ung kvinne på jobb

- Vi kan bekrefte at det var en ung kvinne på jobb da en væpnet person kommer inn og truer til seg penger. Vårt hovedfokus nå er å ta vare på kvinnen, samt hjelpe politiet med det de behøver av opplysninger. Siden saken er under etterforskning, er det ikke så mye vi kan si, utover at vårt kriseteam selvsag bistår, sier Philippart og understreker at de har rutiiner som følges når slike dramatiske ting skjer.

Les også: Maskert raner med våpen var på frifot i Harstad

- Vi hadde en større ransøvelse i oktober i fjor. De ansatte vet derfor hva de skal gjøre i slike situasjoner, sier Sigrid Louise G. Philippart, som ikke vil si hvor mye penger som ble tatt.

Ht.no har vært i kontakt med daglig leder ved Shell Bergseng, William Klouman. Han kan ikke uttale seg, da alle pressehenvendelser om saken skal gå til kommunikasjonsavdelinga i selskapet.

Forlot til fots

Det var like etter klokka  fem natt til onsdag at bensinstasjonen på Bergseng ble utsatt for et væpnet ran .

– Gjerningsmannen var maskert og forlot stedet til fots, opplyser politiet.

Foto: Øivind Arvola

Ifølge politiet var gjerningsmannen cirka 170-175 cm høy, lys i huden, hadde svart skinnjakke og dongeribukse på seg. Han hadde dessuten på seg ei plastmaske.

– Etterforskningen pågår for fullt. Politiet var i halv åtte-tiden på plass på bensinstasjonen med minst seks politifolk. Flere av dem er bevæpnet.

Tidlig onsdag morgen gikk pollitifolk og sjekket grøfter og postkasser i området, tydelig på leting etter noe. Sannsynligvis et våpen som skal ha vært brukt. Ingen skudd ble avfyrt.

Foto: Øivind Arvola

Undersøkt adresser

Politiet har vært inne og sikret spor på stasjonen. De har vært på flere adresser i området, både på Bergseng og på Sama i forbindelse med etterforskningen.

Politiet venter nå på kriminalteknisk kompetanse som skal gjøre sine undersøkelser.

En av kundene som var inne og fylte, satt i vinduskarmen og så på da stasjonen sist ble ranet for mange år siden. Han synes det var spesielt å oppleve det samme så mange år etter.

- Det vekker minner om forrige gang, sier han.

Stasjonen er åpen kun for kjøp av drivstoff med kort. Butikkdelen er stengt i påvente av krimteknikerne.

- Vi har fokus på kvinnen som ble truet, sier Sigrid Louise G. Philippart i Shell.