I april i år ble Harstad kommune innvilget 300.000 kroner i tilskudd for å gjennomføre sommertilbud til barn, ungdom og foresatte i sommerens skoleferie.

Pengene skal brukes til kultur- og aktivitetstilbud en til to dager i uken, til sammen 16 aktiviteter for barn og unge mellom 3 og 18 år.

- Jeg har vært i kontakt med enhetsleder i Harstad kommune som kan fortelle om hektisk planleggingsvirksomhet i arbeidsgruppen for tilskuddet fra regjeringen. Det fortelles også at rekrutteringsarbeidet for å nå målgruppen er godt i gang og det er avholdt møter med de aktuelle enheter som kjenner målgruppene, melder Høyre-politiker i Harstad, Håkon Vahl.

- Leder av arbeidet vil holde oss orientert i utvalget for oppvekst og kultur 26. mai og jeg ser fram til å se hva de har fått til med disse midlene og at de kan gi mange barn, unge og deres familier en flott sommer 2016.

Vahl sier regjeringen har en offensiv politikk når det gjelder arbeid mot fattigdom.

- Arbeidslinjen er selvsagt det viktigste for å få flest mulig ut av fattigdom, men samtidig gjøres en stor innsats for å begrense barns opplevelse av fattigdom, og for å hindre at fattigdom går i arv. I år tildeles 164 millioner kroner til ulike tiltak, hovedsakelig knyttet opp mot fritidsaktiviteter og ferie, slik at også barn i familier med dårlig råd får mulighet til å delta i aktiviteter.

- Dette er et helt konkret tiltak som viser at regjeringen mener alvor og leverer på løfter om å hjelpe barn i fattige familier. Regjeringen leverer, melder Håkon Vahl, kommunestyrerepresentant for Harstad Høyre.