– Jeg synes alltid det er bra å spille på Sortland. For min del så gir jeg alt uansett hvor jeg er, og det gjør jeg garantert i hjembyen også.

Beste minner

Noe Høyem husker best fra konserter i Sortland, er turnéavslutningen i 2014.

– Jeg har spilt noen ganger på Kulturfabrikken nå. Det jeg husker best er vel turnéavslutningen i 2014. Det var på nachspielet etter denne avslutningen at jeg fikk vite at jeg skulle bli far til tvillinger. Det er vel den største begivenheten fra konserter på Sortland, for min del.

Tidligere har Høyem spilt på blant annet VG-lista da den konserten kom til byen i 2014.

– Å spille på VG-lista på Sortland var kjempegøy. Det må være den største folkemengden som har stått i gatene på Sortland noen sinne.

FABRIKKÅPNING: Sivert Høyem spilte under åpninga av Kulturfabrikken i oktober 2014.

Festival i hjembyen

– Hvordan blir det så å opptre på Fæsterålen?

– Det blir spennende. Det er jo en relativt ny festival, men det virker som de har fått sving på opplegget. Det er jo kjempegøy å få være headliner i tillegg. Jeg gleder meg utrolig mye til å komme hjem til festival i hjembyen.

Hva som må ligge til rette for en bra konsert er ikke så nøye, men noen ting er viktigere enn andre for Sivert:

– Det viktigste er at det er litt mørkt. Det begynner vel å bli det på den tiden av året. Før likte jeg å spille på innendørs klubber. Nå opterer jeg ofte på store scener, men foretrekker ikke det ene over det andre.

Ferie i Vesterålen

Samtidig som Høyem er her oppe, skulle man tro han tok en velfortjent ferie. Det må nok vente til litt senere på høsten.

– Jeg kommer ikke til å ta ferie i Vesterålen nå rett etter Fæsterålen. Akkurat i den tiden er det en del andre ting som foregår, men litt senere på høsten skal jeg ta meg en tur opp igjen.

Sivert høyem: Sortlandsartisten gir alltid alt på scenen, og lover en folkefest når han kommer hjem. Arkiv

Mye å tenke på

Høyem er den artisten som får æren av å avslutte hele festivalen. Derfor blir det vanskelig å få med seg festivalen som publikummer.

– Jeg kommer til å prøve å få med meg resten av festivalen på lørdag. Men vi har en spillejobb i Asker dagen før. Når jeg i tillegg skal være headliner og avslutte hele festivalen, vet jeg av erfaring at jeg kommer til å ha veldig mye å tenke på selv, og får nok derfor ikke med meg alt, selv om jeg selvfølgelig skal prøve å få med meg noen av de andre artistene sine konserter på festivalen.

Ny singel

Men hva holder var kjære Høyem på med nå og hva er planene fremover?

– I sommer har jeg spilt på en del festivaler, men ellers jobber jeg med et nytt band som heter Paradise. Når jeg kommer til Vesterålen er det mye mulig at det er kommet ut en singel med Paradise. Det er det jeg har jobbet med mest det siste året. Når jeg er ferdig med det skal jeg begynne med egne tekster til min egne verk. Jeg har mye å henge fingrene i, sier Høyem.