For å finne svar på dette møttes vel 40 representanter for lag og foreninger, næringsliv, politikere, driftsledere og lokale ressurspersoner til workshop på Skånland ungdomshus torsdag ettermiddag.

Fem målsettinger

Etter at blant annet rådmannen og kommuneoverlegen hadde innledet, ble de fremmøtte delt i fem grupper som alle skulle bruke ettermiddagen og kvelden til å stake ut kursen mot 2030.

Hvordan vil vi ha det i Skånland, var spørsmålet som skulle besvares. Arbeidsoppgavene til gruppene var å komme med forslag til fem målsettinger for å gjøre kommunen enda triveligere både for dem som bor der i dag og for eventuelle tilflyttere.

Ny arbeidsmåte

Utviklings- og næringssjef Torunn Rørvik Wilhelmsson forteller at workshop som arbeidsmåte er et bevisst valg for å få kvalifiserte råd.

– Tidligere har åpne folkemøter blitt brukt når innbyggerne skulle høres i viktige saker, men da visste man aldri hvor mange som kom og hva man kunne få ut av møtene. Til denne workshopen har vi invitert representanter næringslivet, lag og foreninger i tillegg til engasjerte innbyggere til å jobbe sammen med politikere og driftsledere. Responsen fra de inviterte har vært god, og jeg tror vi vil få mange konstruktive innspill. Neste workshop skal finne sted før sommerferien, og den skal handle om å konkretisere hvilke tiltak som må iverksettes for å nå de målsettingene som vi kommer fram til i kveld.

Vil være forberedt

Samtidig med at det skal utarbeides en overordna plan for samfunnsutviklinga i Skånland, skjer det mye positivt i regionen, blant annet med Forsvarets utbygging og aktivitet i Evenes. Dette ønsker også Skånland å høste frukter av.

– Vi må selvfølgelig være forberedt når Forsvarets mannskaper kommer og fremstå som en attraktiv kommune å bosette seg i. Det er foreløpig ikke klart hva Forsvaret trenger av boliger, men vi forstår det slik at de ikke ønsker å eie, men å leie. Derfor trenger vi utbyggere som kan utvikle de tomtearealene vi legger til rette. Vi håper også at kommunens aktører innenfor ulike bransjer vil være forberedt til å konkurrere om de oppdragene som vil komme i forbindelse med Forsvarets utbygging, sier utviklings- og næringssjefen i Skånland.