Noen er trofaste publikum, mens andre skal være med for første gang, blant annet Simen Risbøl.

- Det er første gangen jeg er med under BAKgården. I år har de virkelig skrapet sammen de beste artistene de kunne. Jeg gleder meg mest til Karpe Diem, men alle de andre er og hentet fra øverste hylle, forteller Risbøl.

Samme ulla

Han sammenlikner BAKgården med festspillene i byen. Noe som samler folket.

- De klarer å bringe et kulturbidrag av høyt nivå til byen. Det skaper mye liv og glede i sentrum, og folk utenbys trekkes til Harstad. Det samler også lokalbefolkningen, mener Risbøl.

Ambisjonsnivået ligger høyt, noe byen virkelig setter pris på, ifølge Risbøl, som er bosatt i Harstad.

- Suksessen til BAKgården ligger nok i ambisjonsnivået deres. De viser oss at de ønsker å gi byen noe. Samtidig så viser byen at de setter pris på det, med å møte opp, sier han.

Besøk fra brannvesenet

Just Børre Glomsås som til daglig jobber i Harstad Brann og Redning skal også være til stede under festivalen, sivilt. Han har ventet lenge på å få en av årets artister til Norge.

- Jeg gleder meg vilt til å se Lissie. Har sett opptak fra andre live-konserter og hun virker veldig bra live, forteller Glomsås.

Han har kjøpt lørdagspass til festivalen, helgen var egentlig lagt av til noe annet.

- Jeg drar vanligvis på NordSaltenTreffet. Planen var å dra dit på fredag, for å så komme hjem på lørdag. Det blir veldig liten tid, så det utgår nok, til fordel for BAKgården, sier han.

Oppfordring

Han kommer også med noen oppfordringer til Harstad-folket under festivalen.

- Jeg håper folket leverer, jeg er sikker på at artistene leverer sine varer, så folket må skape trykk. Jeg håper også at folk som deltar er med på det som skjer. Det hender at noen blir ufokusert og står i bakgrunn og lager unødvendig "støy". Jeg tror ikke det er noe særlig for artistene å spille da, er oppfordringen fra Just Børre.

Avslutningsvis velger han å skryte av hele opplegget rundt festivale, og tror det blir tipp topp i år også.

- Det er så fantastisk. Selv om man står helt bakerst, så har man god kontakt med scenen. Folk bruker byen for det den er verdt og det må man i Harstad. Det er også siste helga i ferien, en perfekt avslutning på sommeren, avslutter han.

Simen Risbøl er klar for sin første BAKgårdens-festival. Foto: Adrian A. Aagesen
Just Børre Glomsås oppfordrer publikum til å lage god stemning. Foto: Adrian A. Aagesen