SKÅNLAND: Lørdag 5. desember kan bli en historisk og minnerik dag på Evenskjer.

Først skal det settes norgesrekord i isbading med minimum 350 spreke isbadere i havet. Dette etterfølges av et stort julebordshow i Skånlandhallen på Evenskjer.

- I tillegg til isbadingen blir det mye nytt rundt selve isbadedagen. Alt er ikke spikret, men vi kan love at Den store isbadedagen løftes til et helt nytt nivå, sier Bente Johnsen, som er leder for arrangørene Isbadestranda Vel.

Av nyheter kan det nevnes at Forsvaret setter opp telt med varme slik at også menn kan skifte etter isbadingen. I tillegg vil alle isbadere få en flott lue med den nye logoen til Den store isbadedagen.

På rød løper

For å få til dette har velforeninga fått med seg nye og gamle samarbeidspartnere i Isbaderne, Kreativt verksted, Evenskjer klatreklubb, Kystlaget, Skånland kommune, Forsvaret og Harstad Tidende.

Etter at isbadingen er ferdig, gjør man klar til et stort arrangement i Skånlandhallen. Her blir det mulighet for julebord for alle, også de som syntes det ble vel kaldt å bade i havet på dagtid. Her er det plass til både bedrifter og privatpersoner som ønsker å delta.

- Det blir julebord på rød løper. I ren Hollywood-stil blir det rød løper inn til hallen og alle som kommer kan få bli fotografert på den røde løperen. Inne i hallen blir det først en totimers artistgalla med kjente artister som Dennis Storhøi, Cecilia Vennersten, Tom Mathisen, Marianne Antonsen og Bjørn Halstensens orkester. Og det blir selvsagt servert julebordsmat, sier Johnsen.

Dans

Senere på kvelden blir det dans med Ibestad-gruppa ”Ute på prøve”. Nytt av året er også at man må melde seg på arrangementene på forhånd.

- En slik forhåndspåmelding gjør det enklere for alle, mener Johnsen.

Blant nye samarbeidspartnere er Harstad Tidende. De betaler blant annet for gratis buss til og fra på kvelden, både fra Grovfjord og Harstad.

- Vi har alltid vært med som fødselshjelp til store og små arrangement i regionen. I år ønsker vi å være med på Den store isbadedagen fordi vi vil gjerne være med å løfte den til store høyder og sette norgesrekord, sier Mona Kristine Rosvold, administrerende direktør i mediehuset Harstad Tidende.

ISBADING: I tillegg til forsøk på norgesrekord i isbading vil man i år arrangere julebordsshow på kvelden i Skånlandhallen. Arkivfoto Foto: Øivind Arvola