Harstad: Milja Granild fra Heggen Videregående i Harstad, er eneste deltaker fra Nord-Norge i finalen. Vi tok kontakt med henne 6. april, på tredje finaledag.

- Jeg bestemte meg for å delta i konkurransen for utfordringens skyld, og ta ting litt som det kom, sier Granild til Harstad Tidende.

- Men du er jo i finalen?

- Ja, jeg er veldig overrasket over å ha kommet så langt! Det er svært mange dyktige konkurrenter, og skulle jeg komme enda lengre vil det være en stor bonus, sier hun.

Spennende emne

- Jeg synes biologi er svært morsomt og lærerikt. Egentlig så synes jeg realfag generelt er spennende. Kjemi, matte og biologi er nok mine sterkeste emner, forklarer hun.

-  Du går siste året nå?

- Ja. Jeg har hatt biologi 1 og 2 ved Heggen og kunne tenke meg en videreutdanning som omfatter realfagsemnene. Jeg har søkt på medisin til høsten, noe som egentlig inkluderer både kjemi, matte og biologi, avslutter hun.

Om konkurransen

Biologiolympiaden arrangeres av Institutt for Biovitenskap ved Universitetet i Oslo. Biologiolympiaden skjer over tre runder:

Runde 1: Standardiserte flervalgsoppgaver som gjennomføres i skolen i løpet av høstsemesteret. Pensum består av Biologi1.

Runde 2: Flervalgs- og skriveoppgaver som gjennomføres i skolen 22. Januar. Pensum består av Biologi1 og Biologi2.

Finaleuke: De beste elevene fra runde 2 blir invitert til å delta i ett ukeskurs ved Universitetet i Oslo fra 4-8 April (uke 14). Dette kurset avsluttes med en finale. Vinnerene får delta i den internasjonale olympiaden i biologi senere samme år.

De tre til fire beste elevene fra den norske Biologiolympiaden 2016 vil gå videre til å representere Norge ved den internasjonale biologiske olympiaden 17-24 juli 2016, som holdes i Hanoi, Vietnam.

Milja Granild fra Heggen Videregående Skole. Foto: Elina Melteig