Tirsdag spiller de mesterskapets første kamp mot en av forhåndsfavorittene Frankrike. Det er første av tre gruppespillkamper, der de to beste lagene i hver gruppe går direkte til semi-finale.

Fjelldal og Winnem Jørgensen er ikke i tvil om hva landslaget satser på.

– Medalje er målet, og det er vi gode nok til, sier lagvenninne.

Tar med seg erfaring

Fjelldal var også med i fjor da J-19-landslaget spilte mesterskap i Israel. Da fikk laget en tung start, og røk ut i gruppespillet med fire poeng.

Fjelldal mener hun lærte mye under fjorårets mesterskap.

– Jeg har litt erfaring som jeg håper skal hjelpe meg og laget i dette mesterskapet. Vi lærte i fjor at selv om man åpner turneringen svakt, er det fortsatt gode muligheter til å heve seg betraktelig til neste kamp, sier spissen.

Sist gang Norge møtte Frankrike var i en treningskamp på La Manga i mars. Da spilte både Fjelldal og Winnem Jørgensen i fra start. Frankrike vant 2-1 og Fjelldal var Norges målscorer.

– Vi vet godt hva som møter oss i første kamp. Frankrike er et bra lag, og vi må være på vårt beste for å vinne kampen. Vi har forberedt oss godt, og har en plan for hvordan vi skal vinne kampen, sier Fjelldal.

Spissen har slitt med skader tidligere i sesongen, men kjenner at formen er bra i forkant av mesterskapet.

– Kroppen virker bra, og jeg er klar for å bidra med mitt for at vi skal gjøre vårt beste. Om det er scoringer eller bare hardt arbeid betyr ikke så mye så lenge vi vinner, påpeker Fjelldal.

Spent debutant

Winnem Jørgensen har spilt en god vårsesong for Medkila, og ble med det belønnet med plass til sitt første mesterskap. Hun legger ikke skjul på at det betyr litt ekstra å representere landet.

– Det er kult å få være med jentene hit, og ikke minst få bidra i et mesterskap. Jeg kjenner spenningen litt ekstra på kroppen, men det gjør bare at jeg gleder meg enda mer, sier midtstopperen som også har oppskriften klar for kampen mot Frankrike.

– Vi skal spille vårt eget spill. Det betyr at ballen skal gå fort og høyt press. Gjør vi det har vi gode muligheter, sier Winnem Jørgensen.