Både senterleder Lars Holst -Roness ved Amfi Kanebogen og utviklingssjef Simon Lund i Olav Thon-gruppen bekrefter at det er satt av lokaler til en mulig etablering av polutsalg nummer to i Harstad.

500 kvadratmeter

– Vi kan bekrefte at vi har vært i dialog med Vinmonopolet med tanke på en mulig etablering ved Amfi Kanebogen. Vi har derfor satt av lokaler på om lag 500 kvadratmeter dersom det skulle bli aktuelt for dem å komme hit.

– Hvorvidt de vil sende en søknad til Harstad kommune om dette, er imidlertid en avgjørelse som Vinmonopolet selv må ta. Dernest vil en politisk behandling av søknaden vise om det er flertall for å innvilge ønsket om å opprette en avdeling hos oss, sier Holst-Roness og Lund.

Vil møte motstand

Ordfører Marianne Bremnes er langt fra sikker på om et flertall i kommunestyret vil stemme for en avdeling av polet i Amfi Kanebogen.

– Foreløpig har det så vidt meg bekjent ikke kommet noen søknad fra Vinmonopolet sentralt. Når den eventuelt kommer kan den risikere å møte motstand i både formannskap og kommunestyre. Det finnes argumenter både for og imot med to pol i Harstad.

Bør ikke heise flagget

– Det jeg frykter mest er at dette kan tappe sentrum ytterligere for kunder, noe de fleste ikke ønsker, skulle jeg tro. Dersom det stemmer at Amfi Kanebogen har satt av lokaler til et polutsalg har de antakelig forventninger om at en søknad skal skli igjennom politisk. Til det er å si at verken de eller polet bør heise flagget for tidlig.

– Selv om denne saken ikke har vært diskutert i Aps gruppe vil den antakelig møte motstand både hos oss og ganske sikkert også i andre partigrupper, sier Marianne Bremnes.

Ryggmargsrefleks

Også Høyres gruppeleder Marie Modal er skeptisk til nytt polutsalg i Kanebogen.

– Prinsipielt er Høyre tilhengere av at flest mulig skal få best mulig tilgang til handel av lovlige varer og tjenester.

– Når det er sagt er vi i en situasjon med en kamp mellom sentrum og kjøpesentre utenfor sentrum, der timingen i forhold til blant annet forsinkelser med sentrumsplanen og de mange som bor utenfor bomringen, sterkt vil favorisere et polutsalg i Kanebogen.

– Ryggmargsrefleksen min sier ja, men i forhold til å bevare sentrum vil jeg nok denne gang ende med å gå for et nei, sier Modal.

200 steder

Pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet sier det foreløpig ikke er tatt noen beslutning om hvorvidt det skal sendes en søknad om å etablere et utsalg nummer to i Harstad.

– Vi har til enhver tid en vurdering om hvor vi kan etablere nye utsalg. For tiden er det totalt 200 steder vi ser på, og Haarstad er en av disse.

– Vi ønsker å gjøre en god og grundig vurdering før vi fatter en beslutning om å søke. Uansett er det til syvende og sist flertallet i formannskapet eller kommunestyret som bestemmer om vi får etablere et nytt utsalg i Amfi Kanebogen, sier Nordahl.