SpareBank 1 Nord-Norge leverer et resultat på 918 millioner kroner før skatt per tredje kvartal.

Nå bygges fremtidens bank rundt nye digitale tjenester og 16 finanssentre i nord, skriver selskapet i en pressemelding.

SpareBank 1 Nord-Norge leverer godt på bankdriften per tredje kvartal, selv om resultatet er noe svakere enn på samme tid i rekordåret 2014.

- Tilbakegangen fra i fjor skyldes i sin helhet svakere finansinntekter. Dette skjer dels på grunn av fjorårets gevinst på salget av betalingsselskapet NETS, og dels på grunn av dårligere avkastning i finansmarkedene. Konsernet fortsetter å styrke både egenkapital og innskuddsdekning. Det gjør oss til en av de mest solide bankene i Norden, sier Janson i pressemeldingen.

I økonomisk urolige tider er det mange som velger å sette sparepengene sine i banken. Dette gjelder også de nordnorske bankkundene. I personmarkedet har innskuddsveksten vært på 7,6 prosent det siste året, mot 6,1 prosent i 2014.

- Til tross for markant oppbremsing i norsk økonomi, ser vi så langt få tegn til svekkelse av økonomien i Nord-Norge. Men økt innskuddsvekst viser at flere ønsker å ha sparepengene sine på konto. Det skyldes kanskje en bekymring for at den nasjonale oppbremsingen vil slå inn også i nord, sier Janson.