STAMSUND: Den Amerikanske kunstneren Scott Thoe står bak motivet, og harstadfirmaet Vizuelli utførte kunstverket ved å brenne motivet inn i aluminium, en spesiell teknikk, som få bedrifter i landet kan utføre.

Dette er det andre av flere kunstoppdrag fra Vizuelli til Vestvågøy i Lofoten, og den amerikanske kunstneren bosatt i Lofoten skryter av prosjektet.

- Jeg har samarbeidet med Vizuelli i flere år, og de gjør en utmerket jobb, sier Thoe.

- Jeg ble bedt av grendelaget ”Stamsund ve og vel” om å lage utkastet, som gjenspeiler livet på plassen, og det er nesten to år siden grendelaget søkte om tillatelse fra vegvesenet til å sette opp skiltet. De ville se utkast av skiltet og jeg tror de likte det. Nå er det endelig på plass, sier han fornøyd.

Fra nærområdet

Skiltet er plassert ved innkjøringen til Stamsund, omtrent 500 meter fra selve tettstedet. Kunstneren har hentet inspirasjon fra nærområdet, noe en kan se i det ferdige produktet.

Stamsund er landets nest største av-og-påstigningshavn for Hurtigruten. Fiskeflåten er en vesentlig del av Lofoten. En kvinne i hijab representerer ulike kulturer og en marionett illustrerer landets eneste Internasjonale Figurteater som ligger i tettstedet.

- Det unike er at man ser en spennende silhuett av kunstverket. Det er ikke bare en firkantig ramme, poengterer Scott Thoe.

Dette er det andre skiltet Vizuelli har laget i Stamsund, og de skal i fremtiden stå bak et stort prosjekt på hurtigrutekaia.

VELKOMMEN: Kunstskiltet som skal gjenspeile livet på plassen. Foto: Scott Thoe