Gelius fikk ikke jobben som sogneprest etter at Bispedømmerådet mandag vedtok å utlyse stillingen på nytt - for fjerde gang.

– Jeg fikk vite at det var flertall for å lyse ut stillingen på nytt. Det betyr at de har hatt en diskusjon - at det var splittelse i rådet, kommenterer Gelius, som synes det er leit å ikke få jobben.

– Det er trist at jeg ikke kan etterfølge min bestefar, 100 år etter at han ble prest der.

Les også: - Enorm skuffelse i Ibestad over at Einar Gelius ikke får jobben.

Takker Ibestad

Einar Gelius setter stor pris på støtten har har hatt i folket.

– Jeg har først og fremst lyst til å takke hele Ibestad for et utrolig engasjement. Det har vært et enesteående engasjement, sier han.

Nå er han bekymret for forholdet mellom folk og kirke.

– Jeg er redd for at vedtaket vil være med på endre forholdet forholdet - at kirken distanserer seg fra folket. Og det er alvorlig og fryktelig leit, sier Gelius.

Ikke raushet

Gelius stiller også spørsmål ved bispedømmerådets holdninger.

– Det er noe med verdiene som Nord-Hålogaland bispedømmeråd holder så høyt, nemlig åpenhet og raushet. De har ikke vist mye åpenhet og raushet i denne prosessen, sier han.

– Jeg er skuffet. Det er en ønskesituasjon for en prest å få slik mottakelse som min søknad har fått. Nå blir det interessant å å diskutere kirkens forhold til demokrati. Her var det 11 som skulle avgjøre min skjebne, mens stemmene til over 800, som tegnet seg på underskriftslistene, er verdiløse.

– Det ender opp i spørsmålet: Hvem er kirken egentlig? sier Gelius.

Han vil ikke være søker i en fjerde utlysningsrunde.

– Nei, jeg vil ikke utsette meg for det, sier Einar Gelius.