Det var aktor Fanny Isabelle Helle som avsluttet sitt prosedyreinnlegg med å legge ned påstand om at tiltalte dømmes til 60 timers samfunnsstraff, subsidiært 30 dagers ubetinget fengsel. I tillegg ilegges tiltalte saksomkostninger etter rettens skjønn.

– Det er grove overtredelser tiltalte skal straffes for der ubetinget fengselsstraff kan forsvarers, og ikke er rom for betinget fengsel. Tiltalte kan ikke bevise hva han skulle med så store mengder anabole steroider. Det er også skjerpende at han tidligere er idømt et forelegg for besittelse av dopingmidler. Etter rettens syn var tiltalte klar over hva han oppbevarte og at dette ikke var snakk om et lite kvantum. Måten han oppbevarte dopingmidlene på viser at han måtte være klar over hva dette var, og at det forelå stor spredningsfare.

- I formildende retning påpekes at saken har tatt lang tid før den fremmes for retten, men dette skyldes først og fremst at etterforskningen har tatt tid. Saken har ikke ligget spesielt lenge hos påtalemyndigheten, mente aktor Helle.