Onsdag 6. April ønsket Harstad kommune velkommen til folkemøte om kommunereformen. Møtet ble avholdt i kantina på rådhuset og følgende punkter var på agendaen:

  • Orientering om prosess og framdriftsplan

  • Status i arbeidet

  • Innspill fra salen om viktige tema i det videre arbeidet

Problemet var at kun åtte personer, inkludert administrasjonen, deltok på møtet. Ordfører Marianne Bremnes var møteleder og mente det kunne være to faktorer som bidro til at så få var til stede.

- En av grunnene kan være at vi ikke har nådd ut med informasjon på forhånd. Møtet ble annonsert både i avis og på sosiale nettverk, men vi vil likevel se om vi kunne gjort noe annerledes, sier Bremnes.

- Den andre årsaken til at så få var på møtet er nok det faktum at kommunereformen ikke har den helt store gjenklangen i Harstad, sier hun til Harstad Tidende.

Ordføreren mener det ikke er så rart at engasjementet er større i nabokommunene, da de må avgjøre om de skal søke om ny kommune, eller bestå som egen.

Nytt møte

Nå skal kommunestyret diskutere om de vil gjennomføre et nytt møte.

- Det er viktig at alle som ønsker skal kunne komme med innspill om viktige tema og at de samtidig får nødvendig informasjon vedrørende reformen. Dersom vi ikke har nådd frem til disse på forhånd, så må vi se på muligheten for å gjennomføre et nytt folkemøte, sier Bremnes.

- Hva tenker du blir utfallet av kommunereformen?

- Det har jeg ikke lyst til å spekulere i, sier ordføreren.

- Nå skal det stemmes i nabokommunene, og det er en spennende tid vi går i møte, fortsetter hun.

Bremnes reiser i neste uke til Evenes kommunestyre for å diskutere storkommune-alternativet bestående av Evenes, Ibestad, Kvæfjord, Lødingen, Skånland, Tjeldsund og Harstad.

- Jeg reiser ikke dit for å selge Harstad, avslutter hun.