Harstad: Helgen 09.-10.april reiser åtte representanter fra Troms FpU til Oslo for å delta på FpUs landsmøte. Der skal det blant annet velges nytt sentralstyre og vedtas ny politikk.

Valgkomiteen i FpU sluttførte sitt arbeid om nytt sentralstyre 15. mars, hvor formann i Troms FpU, Kristian Eilertsen ble enstemmig innstilt som ny 1. nestformann i FpU.

- Jeg ser på det som en enorm tillitserklæring, sier Eilertsen til Harstad Tidende.

- Selv om innstillingen er annonsert, så er vi to kandidater knyttet til ett verv. Det er en dyktig motkandidat og landsmøtet skal ta sin beslutning lørdag ettermiddag. Det blir svært spennende å se utfallet. Jeg er utrolig motivert til å være med å bygge FpU enda sterkere nasjonalt, og skulle landsmøtet gir meg sin tillit vil jeg forvalte den med den største respekt, sier han.

Representantene fra Troms

De som representerer Troms på FpUs landsmøte til helgen er Kristian Eilertsen, Tonje Lavik, Anne Grethe Svee Strande, Sander Stabell Pedersen, Malin Nordheim, Sondre Jakobsen, Kristine Markussen og Vegard Braathen.

Representantene reiser til Oslo med en av de største delegasjonene fra Troms på lang tid. Skulle fylkesformannen bli 1. nestformann i FpU, vil han fortsatt være bosatt i Harstad og Tromsø.

- Jeg kommer til å fortsette i kommunestyret og på fylkestinget som før, men en må nok beregne noe økt reisevirksomhet avslutter Eilertsen.

Et talent

Statssekretær Per-Willy Amundsen beskriver Eilertsen som et stort talent og en dyktig politiker.

- Kristian er en ressurs å ta vare på og videreutvikle. Han har vist seg å være svært kompetent som formann for Troms FpU, og jeg håper valget faller på ham, sier Amundsen.

- Vi har en god tradisjon i Harstad med å utvikle politikere til beste for fylket og byen, og Troms FpU har vært et av landets beste fylkeslag, påpeker han.

Statssekretær: Per-Willy Amundsen roser Eilertsen for hans innsats. Foto: Øivind Arvola